Xiaomi'nin Yeni Akıllı Saati Mi Watch Hakkında Bilinen Her Şey

55
12
5
2
2
Xiaomi'nin Yeni Akıllı Saati Mi Watch Hakkında Bilinen Her Şey
Birçok farklı alanda ürün geliştiren Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi’nin yeni çıkaracağı akıllı saati Xiaomi Mi Watch ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Cihazın fiyatının ne olacağı ise henüz belli değil.

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin yeni akıllı saati Mi Watch ile ilgili bazı detaylar belli oldu. Apple Watch’a bir hayli benzeyen bu giyilebilir teknoloji ürününün bir nevi 'Apple Watch SE' olduğunu söyleyebiliriz. Mi Watch; yuvarlak kenarlara, dikdörtgen bir ekrana ve arayüzünü kontrol edebilmek için sağ tarafında bulunan dijital bir kadrana sahip olacak.

Dokunmatik ekrana sahip olan bu akıllı saatte Xiaomi, yeni bir kullanıcı arayüzünün de sözünü veriyor. Bu, daha önce Apple, Samsung, Google ya da Huawei’de gördüklerimize göre daha farklı bir yaklaşım sunacak.

Mi Watch

Xiaomi, akıllı telefonlarında, MIUI adını verdiği kendi özel kullanıcı arayüzüyle birlikte Android işletim sistemini kullanıyor. Şirket, saat için ise 5 Kasım’da 'MIUI for Watch'u yayınlayacak. Saatin ön izlemelerinde birçok uygulama hâlihazırda görüldüğü için şu an asıl merak edilen şey nasıl bir işletim sisteminin kullanılacağı. Belki de tamamen Android temelli olur, kim bilir?

Xiaomi Mi Watch’un donanım tarafında bakıldığında, cihazın, gücünü Qualcomm Snapdragon Wear 3100 mobil işlemciden alacağı görülüyor. Saat; bütünleşik GPS’e, mobil ödemeler için NFC’ye, Bluetooth bağlantısına, Wi-Fi bağlantısına ve birkaç tane daha üst düzey özelliklere sahip olacak. Belki de eSIM ile çalışabilme özelliği de olabilir.

Şirketin 5 Kasım 2019’da düzenleyeceği etkinlikte Mi Watch ve birkaç farklı Xiaomi cihazıyla ilgili daha fazla bilgi de ortaya çıkmış olacak. Ayrıca Xiaomi Mi CC9 Pro ve Xiaomi Mi Note 10 cihazlarıyla da ilgili olarak daha fazla bilginin de öğrenileceği düşünülüyor.

Bu akıllın saatin fiyatının ne olacağı henüz bilinmiyor ancak çok ucuz olacağını söylemek pek de doğru olmayacaktır. Son çıkan Apple Watch akıllı saatlerine göre ise daha satın alınabilir olacaktır.

Kaynak : https://www.slashgear.com/xiaomi-mi-watch-details-revealed-a-cheaper-apple-watch-30597907/
55
12
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
55
12
5
2
2