Xiaomi, Akıllı Telefon Kameralarını Geliştirmek İçin Yeni Bir Ar-Ge Merkezi Açtı

25
3
2
0
0
Teknolojinin yükselen markalarından olan Xiaomi, akıllı telefon kameralarını daha da ileriye taşımak için yeni bir Ar-Ge merkezi açtı. Finlandiya'nın Tampere şehrine kurulan merkez, aynı zamanda Nokia'ya da ev sahipliği yapıyordu.

Çinli akıllı telefon devi Xiaomi, bölgede yerel bir şirket kurduğunu açıklamasından üç ay sonra Finlandiya'nın Tampere kentinde kamera teknolojileri geliştireceği Ar-Ge merkezini resmen açtı.

Nokia, bölgede cep telefonu imparatorluğu oluşturmuş durumda. Bu da, bu bölge seçilirken akıllı telefon teknolojisiyle ilgili yetenek ve kaynakların bol olması gerektiği anlamına geliyor. Nokia'nın hâlâ ağ ve bulut yönetimi teknolojisini geliştirdiği Tampere'de bir merkezi bulunuyor. Bununla ilgili olarak Nokia ve Xiaomi, iki yıl önce bir patent ve ekipman anlaşması imzalamıştı. Bu nedenle, duyuruda belirtilmese de Xiaomi ve Nokia, inşa edebilecekleri mevcut bir temele sahip.

İlk olarak 20 kişilik bir ekiple başlandı

xiaomi finlandiye ar-ger merkezi

Yeni merkez, Xiaomi'nin Çin dışındaki kamera teknolojisine adanmış en büyük ekibini temsil ediyor ve oradaki ilk 20 çalışan, makine öğrenmesi, kamera algoritmaları, sinyal işleme ve görüntü/video işleme teknolojileri üzerine çalışacak. Xiaomi Finlandiya Ar-Ge kıdemli direktörü Jarno Nikkanen “Mobil kameraların Ar-Ge'sini yönlendiren teknolojiler üzerine çalışılacak. Yaklaşık 20 kişilik küçük bir ekibiz ancak bu ekibi, özellikle kamera algoritmasında uzmanlaşmış yetenekleri kullanarak hızla yükseltiyoruz dedi.

Yazılıma odaklanılacak

xiaomi yeni merkezde yazılıma odaklanacak

Donanım önemli olsa dayazılım tarafı da mobil cihazlarda yakalanan fotoğrafların ve videoların kalitesini artırmada giderek daha önemli bir rol oynuyor. Görünen o ki, Xiaomi'nin yeni Finlandiya Ar-Ge merkezinde odaklanacağı şey yazılım olacak. Xiaomi’nin yeni Ar-Ge merkezinin Tampere Üniversitesi’nde sinyal işleme konusunda rekoru olan bir teknoloji kampüsünün yakınında bulunduğunu da belirtmekte fayda var.

Xiaomi kıdemli başkanı Wang Xiang, “Bu Ar-Ge ekibinin Tampere'deki kurulumu küresel genişleme yolculuğumuzda bir kilometre taşıdır dedi. Bu açıklamanın ardından “Bu yolculukta sadece kendimizi operasyonlar ve iş alanlarında pekiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda son derece yenilikçi teknolojilerle ürünlerimizi daha da geliştirmek için yerel yeteneklerle çalışıyoruz" ifadelerini de konuşmasına ekledi.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/10/30/xiaomi-opens-rd-hub-in-finland-to-develop-smartphone-camera-technologies/
25
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
3
2
0
0