Xiaomi, Dosya Temizleme Uygulaması Cleaner Lite'ı Google Play'de Yayınladı

25
9
4
2
2
Çinli üretici Xiaomi, kendi telefon arayüzüyle gelen birçok uygulamayı bugüne kadar zaten Play Store'a yüklemişti. Şirket, diğer uygulamalarını da tüm Android kullanıcılarına açmaya devam ediyor ve bunun son örneği Xiaomi Cleaner Lite.

Xiomi’nin MIUI arayüzü en popüler Android arayüzlerinden birisi ve dünya çapında 300 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Arayüz, kullanıcıya zengin bir deneyim katmak için tasarlanmış ve bunu karşılamak için kayıt uygulaması, Mi Dosya Yöneticisi, ShareMe gibi uygulamalarla donatılmış.

Android One’a sahip telefonların da çıkışıyla beraber Xiaomi yavaş yavaş kendi uygulamalarını Play Store’a yüklemeye başladı. Bugüne kadar ShareMe, Mi Dosya Yöneticisi, Mi Remote, App Vault, Mi Video, Mi Hesap Makinesi, Mini Browser ve Mint Launcher Google Play Store’da yerlerini aldı. Son eklenen uygulama ise Min Klavye uygulamasıydı.

cleaner lite

Dediğimiz gibi Xiaomi uygulamalarını Google Play’e yüklemeye devam ediyor. Şirketin Google Play’e koyduğu en son uygulama Cleaner Lite oldu. Uygulama erken erişim adı altında tüm Android kullanıcılarına açıldı ve telefonlarında yer açmak üzere indirilmeyi bekliyor. Uygulamayı ilk açtığınızda vermeniz gereken bazı izinler karşınıza çıkıyor. Bu izin arasında arama ve mesajları yönetmek de bulunduğundan biraz tereddüt edebilirsiniz. Ancak bu izni vermeseniz bile uygulama gayet iyi çalışıyor.

Uygulama, önbellek dosyalarını, eski dosyaları, apk paketlerini ve artıkları temizliyor. Uygulamanın arayüzü MIUI Security Cleaner uygulamasına oldukça benziyor. Uygulamayı kullanmadan önce Xiaomi’nin kişisel verilerinizi şirketin gizlilik politikasına göre toplayıp analiz edeceğini onaylamanız gerekiyor. Xiaomi’nin Cleaner Lite uygulamasını denemek istiyorsanız Google Play Store sayfasına ulaşabilir ve uygulamayı deneyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/291830/xiaomi-cleaner-lite-download-storage-cleaning-app.html
25
9
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
25
9
4
2
2