Yangınların Tehdit Ettiği Milas'taki Termik Santral Hakkında Yüreklere Su Serpen Açıklama

22
8
3
1
0
Yeniköy ve Kemerköy'de bulunan termik santrallerinin yönetimi, santrallere giderek yaklaşan yangınlarla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi. Şirket ayrıca, yangın sonrası döneme ilişkin de açıklamada bulundu.

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi devam ederken yangınların neden olduğu tehdit, her geçen gün biraz daha genişliyor. Bir yandan yerleşim yerlerini içine alan yangınlar, diğer yandan da Muğla Milas'taki termik santralleri tehdit etmeye başlamış durumda. Yangının santrallere sıçraması durumunda neler yaşanabileceğini, buradaki içeriğimizde detaylıca anlatmıştık.

Herkes gözünü termik santral yakınındaki yangına dikmişken konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kemerköy ve Yeniköy isimli santrallerin yönetimini elinde tutan şirket, yaptığı yazılı bir açıklama ile adeta yüreklere su serpti. Risklere karşı her türlü tedbirin alındığını açıklayan santral yetkilileri, santrallerin en azından şimdilik güvende olduğunu duyurdular. 

"Çevreye zarar verecek herhangi bir unsur yok"

Termik Santral

Santral yönetiminin konuyla ilgili açıklamalarında, şu cümlelere yer verildi; Santralimize yönelik yangın tehlikesi ortaya çıktığından itibaren yangınla mücadelede devletimizin tüm ilgili birimleri ile koordineli bir çalışma yürütmekteyiz. Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri'nin hissedarı olan şirketlerden ve tüm ortaklıklarından bu süreçte itfaiye, yangın söndürme araçları, arazözler ve iş makineleri, yangın uzmanları ve ekipler konuşlandırılmıştır. Ayrıca yangınla mücadelede Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler ve birçok şirket, itfaiye, acil müdahale ekip ve ekipman, iş makinesi desteği sağlamıştır. Sürecin başından itibaren devletimiz Kemerköy Bölgesi'nde yangına müdahale etmektedir. Santralimizde çevreye zarar verebilecek herhangi bir unsur bulunmadığı gibi, olumsuzluğa neden olabilecek durumlara karşı sahada gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Kemerköy ve Yeniköy santrallerini yöneten şirket, yangınlara karşı nasıl müdahale edildiğine dair de açıklamalarda bulundular. Çevre köylerden gelen yardım taleplerine imkanları doğrultusunda onay verdiklerini söyleyen yetkililer, yangınlar sona erdikten sonra da ellerinden gelenleri yapacaklarını ve ağaçlandırma da dahil olmak üzere her türlü kampanyayı destekleyeceklerini açıkladılar.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/santral-yonetiminden-yangin-aciklamasi-6574183/
22
8
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
8
3
1
0