Yangın Termik Santrale Sıçradı... Peki Temasla Birlikte Neler Yaşanacak?

417
101
17
11
11
Muğla’nın Milas ilçesindeki dev orman yangını, Kemerköy Termik Santrali’ne adım adım yaklaşmaya devam etti ve en sonunda santrale sıçradı. Biz de yangının santrale suçramasıyla neler yaşanabileceğini ve tüm önlemleri anlattık.

Muğla’nın Milas ilçesinde günlerdir devam eden dev orman yangını, en sonunda korkulan bir sınıra dayanmıştı. Yangın, son yapılan açıklamalara göre Kemerköy Termik Santrali’nin 500 metre yakınına kadar inmiş durumdaydı. Gündüz de bu mesafe iyice azalmıştı. Milas Belediye Başkanı, son paylaştığı Tweet'teyse yangının maalesef termik santrale sıçradığını açıkladı (Detaylar için tıklayın).

Günlerdir dile getirilen yangının tehditi gerçeğe döndü, peki bu aşamadan sonra neler yaşanabilir? Gelin, anlatalım.

Önlemler alındı, patlama olmayacak ancak sonuç her türlü kötü:

termik santral

Daha önce yapılan açıklamalar, alevlerin santrale ulaştığı durumda tribünleri sıcaklığı kaldıramaması nedeniyle büyük bir patlama meydana geleceği yönündeydi. Fakat son yapılan açıklamalar, patlama riskinin ortadan kalktığını gösterdi ve içlerimizi bir nebze de olsa rahatlattı. O açıklamalara göre termik santraldeki hidrojen tankları 3 gün önce boşaltılmaya başladı ve hidrojenin yerine su basıldı. Tesisin içinde de arazözlerin beklediği belirtildi.

Bunun yanı sıra yine aktarılan bilgilere göre Jandarma ekipleri, santral etrafına hendek kazarak yangını santralden uzaktan tutabilmek adına bir önlem aldı. Ayrıca santralin bugün üretim yapmadığı belirtildi. Öte yandan termik santralin değirmenlerindeki ve yanma odası kanallarındaki kömür miktarının ne olduğu henüz bilinmiyor. Bu yerlerde bir kömür olması durumunda alevler santrale sıçradığında yangının büyümesi de oldukça olası.

Santraldeki hidrojen tankları boşaltılmış ve kömürler de temizlenmiş olsa bile alevlerin santrale bulaşması durumunda çok büyük bir kötü sonuç bulunuyor: Termik santral, bu denli büyük bir yangının alevlerine dayanamayacak ve kullanılamaz hale gelecek. Bu da büyük elektrik kesintilerinin yaşanabileceğine işaret ediyor.

417
101
17
11
11
Emoji İle Tepki Ver
417
101
17
11
11