Yeni Android Sürümü Yolda: Android 7.1 ile Gelecek Yenilikler Neler?

0
0
0
0
0
Yeni Android Sürümü Yolda: Android 7.1 ile Gelecek Yenilikler Neler?
Android 7.0 Nougat'ın çıkışından sonra hızını alamayan Google, Android 7.1 işletim sistemini de cihazlarla buluşturuyor. Peki Android 7.1 beraberinde neler getiriyor?

Geçtiğimiz günlerde kendi markasıyla ilk akıllı telefonları Google Pixel ve Google Pixel XL'ın tanıtımını gerçekleştiren Google, aynı zamanda yeni telefonlarıyla birlikte Android 7.1 işletim sistemini de duyurmuş oldu.

Normale kıyasla beklenenden daha erken gelen Android 7.1, daha birçok üçüncü parti akıllı telefon Android 7.0 Nougat güncellemesini almadan hayatımıza giriyor. Peki Yeni Android sürümü beraberinde neleri getirecek?

3D Touch benzeri uygulama kısayolları geliyor

Bildiğiniz üzere Apple, 3D Touch teknolojisiyle birlikte baskıya duyarlı bir şekilde uygulamaya hafif bir baskıyla dokunduğunuzda karşınıza bir kısayol menüsü çıkarıyor ve uygulama geliştiricisinin eklediği bu kısayollar uygulamayı açmadan hızlı bir şekilde işlem yapılmasını sağlıyor.

Apple'ın 3D Touch ile sunduğu bu kısayol özelliğinin bir benzeri Android 7.1 ile Android ekosistemine de gelecek. Kullanıcılar uygulamaya basılı tuttuklarında uygulama kısayollarına erişerek uygulamayı açmadan hızlı bir şekilde işlem yapabilecek. Tabii mevcut Android telefonların çoğunluğu Force Touch ya da 3D Touch teknolojisine sahip olmadığı için burada uygulamaya ne kadar sert dokunduğunuzun bir önemi yok.

Google'ın yeni akıllı asistanı: Google Asistan

Android 7.1 işletim sisteminin Android ekosistemine kazandıracağı diğer önemli bir yenilik ise Google'ın yeni sesli asistanı Google Asistan olacak. Klasik "Ok Google" ila dahil sesli komut özelliğine göre çok daha gelişmiş bir sesli asistan olacak Google Asistan; Apple'ın Siri'si ve Microsoft'un Cortana'sına kafa tutmaya geliyor.

Dahili klavye geliştiriliyor

Android 7.1 işletim sistemiyle birlikte saf Android arayüzünün klavyesi de geliştiriliyor. Klavye görsel desteğini arttırırken artık özelleştirilmiş emojilerin yanı sıra .GIF formatındaki görselleri de kolaylıkla mesajlaştığınız kişiye dahili Android klavyesi üzerinden gönderebileceksiniz.

Depolama alanı yöneticisi uygulaması eklenecek

Bildiğiniz gibi üçüncü parti geliştiriciler tarafından yapılan uygulamalar sayesinde telefonunuzdaki gereksiz dosyaları tespit ederek temizleyebiliyor ya da belleği boşaltma gibi çeşitli fonksiyonları yerine getirebiliyordunuz. Artık Android 7.1 ile gelecek dahili uygulama sayesinde harici bir uygulama ihtiyacı duymadan basit bir şekilde depolama alanınızı yönetebileceksiniz.

Daydream VR platformunu destekleyecek

Android 7.1 işletim sistemiyle birlikte artık Google'ın yeni Daydream View isimli sanal gerçeklik gözlüğüyle çalışacak Daydream VR platformu da desteklenecek. Ancak ilk bilgilere göre mevcut piyasadaki cihazlar bu güncellemeyi alsa da Daydream VR'ı desteklemeyecek ve yeni üretilecek telefonlarda üreticilerin telefona Daydream VR desteği kazandırması gerekecek.

Sonuç olarak Android 7.1 işletim sistemi, Android 7.0'a göre ciddi farklılıklar barındırmasa da temel olarak saf Android arayüzünün kullanımını daha da işlevsel hale getiriyor ve Android ekosistemini güçlendiriyor. Tahminlere göre Android 7.1 sürümü, 2017 yılı itibarıyla hayatımıza girecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0