Yeni Samsung Galaxy Fold Dayanıklılık Testine Girdi (Video)

21
11
8
5
3
Katlanabilir telefonların ilk somut örneklerinden biri olan Samsung Galaxy Fold, ilk çıktığı zaman dayanıklılık konusunda epey kötü haldeydi. Peki telefonun yeniden tasarlanıp üretilmesi durumu değiştirdi mi? Bunun cevabını JerryRigEverything adlı YouTube kanalının yaptığı dayanıklılık testinden alıyoruz.

Samsung Galaxy Fold ilk çıktığı zaman telefon bir gün içinde parçalanmaya ve bir takım sorunlar yaratmaya başlamıştı. Bu nedenle Samsung, ürettiği tüm Galaxy Fold’ları geri toplamıştı ve yeni bir Galaxy Fold katlanabilir telefonu için çalışmalarına başlamıştı.

Peki yeni telefon dayanıklılık açısından ne durumda? Telefonlara yaptığı dayanıklılık testleriyle ün kazanmış JerryRigEverything isimli YouTube kanalı, yeni Samsung Galaxy Fold için de bir video oluşturdu. JerryRigEverything’in elindeki yeni Galaxy Fold ise yeniden dayanıklılık testlerinde güvenilir sonuç veremedi.

Sağlamlık testi

JerryRigEverything kanalının sahibi olan Zack Nelson, telefonun Güney Kore’de satışa çıkan versiyonunu eline aldı ve testlerine başladı. Galaxy Fold’un dış ekranı herhangi bir telefon kadar dayanıklı olsa da katlanabilir ekranı için aynı durum söz konusu değil. Bunu açıklamak için basit bir neden var: cam katlanabilir bir malzeme değil. Dolayısıyla cam ekranda oluşacak normal bir çizik, Galaxy Fold’un katlanabilir plastik ekranında çok daha kötü sonuçlara yol açıyor. Ayrıca Samsung’un ekrana çok sert bastırmamanızı hatırlattığını söyleyelim.

Nelson’un daha sonraki testi telefonun toza olan dayanıklılığını anlatıyor. Nelson, Galaxy Fold’un katlanabilir ekranının üzerine bir avuç kum döküyor ve katlanabilir ekranı kapatıyor. Sonuç? Nelson’un sözleriyle telefon ‘Dünya’nın en pahalı tuzluğu’ haline dönüşüyor ve menteşelerinden kolayca toz alıyor. Samsung ekranın zaten toza ve suya dayanıklı olmadığını söylese de bu kadarı bir telefon için biraz fazla.

samsung galaxy fold

Yeni Samsung Galaxy’yi eskisinden ayıran bir özellik yok değil. Telefonun önceki modelinde bulunan menteşe, telefonu ters şekilde katlamaya çalıştığınızda kolay bir şekilde kırılıyordu. Yeni Galaxy Fold’da ise bu durum değişmiş. Nelson, telefonu tüm gücüyle ters bir şekilde katlamaya çalışsa da güçlendirilmiş menteşeler sayesinde bunu beceremiyor.

Bahsettiğimiz hiçbir zayıflık aslında gerçek bir zayıflık değil. Elbette, bu telefona para verecekseniz bunları düşünmeniz gerekiyor. Ancak bu telefonun katlanabilir telefonların ilk örneklerinden biri olduğunu düşünürsek, hatasız bir ürünün ortaya çıkması neredeyse imkansız. Günümüzde kullandığımız telefonların dayanıklılık seviyelerine ulaşmaları için hâlâ zaman olsa da katlanabilir telefonların gelecekte ne durumda olacaklarını hepimiz göreceğiz.

Telefonun sağlamlık testine aşağıdaki video aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://thenextweb.com/plugged/2019/09/20/jerryrigeverythings-galaxy-fold-torture-test-shows-the-phone-still-isnt-very-durable/
21
11
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
21
11
8
5
3