Zorlu Holding, Yerli Elektrikli Otomobil Hakkında Açıklama Yaptı

190
56
23
13
6
Bir grup enerji muhabirine açıklama yapan Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, 2022 yılında piyasada yerli elektrikli otomobilleri göreceğimizi öngördüklerini belirtti.

Dünyada giderek artan elektrikli araba rekabetine artık gelecek yıllarda ülkemiz de katılacak. Dünya gazetesinin haberine göre bir grup enerji muhabirine açıklama yapan Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, dünyada beş yıl önce 30 bin MW seviyesindeki elektrikli araç bataryası üretim kapasitesinin günümüzde 300 bin MW seviyesine yükseldiğini söyledi.

Peki bu açıklama ne anlama geliyor? Sinan Ak’ın yaptığı açıklamaya göre bu artış, elektrikli araçların üretim ve satışlarını da etkileyecek. Ayrıca 2020 yılının tüm dünyadaki elektrikli araç pazarı için bir kırılma yılı olabileceğini ekledi.

yerli elektrikli araç

Sinan Ak, açıklaması sırasında ülkemizde elektrikli araçlara sağlanan vergi avantajını da hatırlattı. Ak’ın sözlerine göre eğer bu destekler azalmazsa elektrikli otomobil sayısı hızla artacak. Bunun dışında son dönemde düşen faizlerle araç satışlarının yükselebileceğini de belirtti. Sinan Ak, bu durumun elektrikli araçları da etkileyeceğini ve Türkiye’de üç yıl içinde 200 bin elektrikli aracın satılacağını öngördüklerini söyledi.

Sinan Ak, 200 bin elektrikli aracın satışını sağlayacak itici gücün yerli elektrikli otomobil olacağını dile getirdi. Sinan Ak’ın açıklamasına göre günümüzden üç yıl sonra, 2022 yılında yerli elektrikli otomobiller piyasada görülmeye başlanacak. Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı, Türk halkının dizele yönelmede gösterdiği hızı aynı şekilde elektrikli araçlara da göstereceğini belirtti.

190
56
23
13
6
Emoji İle Tepki Ver
190
56
23
13
6