2023'te Kafamızı Çevirdiğiniz Her Yerde Göreceğiniz "Yılın Rengi" Açıklandı

11
3
2
0
0
Sektör standartlarını belirleyen Pantone, 2023 yılın rengini açıkladı. Bu yılın rengi, fazlasıyla canlı ve birçok duyguyu yansıtan 'Viva Magenta' oldu.

Renklerin ortak küresel dili olarak kabul edilen Pantone, 2023 yılının rengini açıkladı. Her yıl özel bir renk seçen Pantone, bu yılın rengini “Viva Magenta” olarak belirledi.

Pantone, kırmızı ve mor arasında çok keskin bir noktada bulunan bu rengi sıcak ve soğuğu dengeleyen “incelikli bir kızıl ton” olarak tanımladı. Bununla birlikte rengin anlamı “alışılmadık bir zaman için alışılmadık bir ton” olarak belirtildi.

Karşınızda yılın rengi Viva Magenta:

pantone

PANTONE 18-1750 Viva Magenta ile tanımlanan renk, Pantone’un açıklamasına göre cesur ve korkusuz bir duygu yansıtıyor ve iyimserlik ve neşe hissettiriyor.

Pantone’un yılın rengini seçmesinin önemi ne?

pantone

yılın rengi

  • Yılın rengi ilham alınarak yapılan tasarımlar.

Neredeyse her sektörde renk için ana standart olarak kabul edilen, öne çıkardığı renklerle dünyada trendi belirliyor. Dolayısıyla bu yıl seçilen “Viva Magenta” renginin modadan teknolojiye, ev dekorundan güzelliğe her noktada karşımıza çıkacaktır. Hatta bunlardan bazıları Pantone tarafından duyuruldu bile:

pantone

pantone

Yılın rengini nasıl kullanabilirsiniz?

Pantone tarafından sunulan renkler, özellikle Photoshop gibi popüler uygulamalarda kolaylıkla ulaşılabilir durumdalar. Fakat bu renklere ulaşmak, geçtiğimiz haftalardan itibaren tamamen ücretli olmuştu. Renkleri ticari olarak kullanmayı hedefliyorsanız, Pantone’a belirli bir ücret ödemek durumundasınız.

Kaynak : https://www.pantone.com/color-of-the-year-2023
11
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
0
0