YouTube, 'Alternatif Kürtaj Yöntemleri' Videolarını Kaldırıyor: İşte Nedeni

19
3
2
1
0
YouTube, son dönemlerde popülerleşmeye başlayan alternatif kürtaj yöntemleri ile ilgili harekete geçti. Yapılan açıklamalara göre alternatif kürtaj yöntemleriyle ilgili videolar, bugünden itibaren YouTube'dan kaldırılacak. Yetkililer, bu konuda tek kaynağın bilim olduğunu söylüyor.

Dünyanın en büyük çevrimiçi video platformu YouTube, radikal ve bir o kadar da önemli bir karar aldığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre platformda yer alan ve kürtajla ilgili yanlış iddiaları destekleyen videolar, hızlı bir şekilde kaldırılacak. Bu videolar arasında, tıbbi olmasa da günlük hayatta denenen, güvenilirliği olmayan ve dayanağı bilinmeyen kürtaj yöntemleri de yer alacak.

Bugünden başlayarak, güvenli olmayan kürtaj yöntemlerine ilişkin talimatlar sağlayan veya tıbbi yanlış bilgilendirme politikalarımız kapsamında kürtaj güvenliğiyle ilgili yanlış iddiaları teşvik eden içeriği kaldıracağız.” ifadelerine yer verilen açıklamada, sağlık otoriteleri tarafından hazırlanan kılavuzlara güvenildiği ve YouTube'un daima bu tür kılavuzları destekleyeceği ifade edildi. YouTube, aldığı karar doğrultusunda kürtaj videoları altında bir de aydınlatma metni barındıracak.

Alternatif kürtaj yöntemleri, son dönemlerde popüler hale gelmişti

YouTube

Kürtaj, yıllardır tartışılan bir mesele. Bazı ülkelerde yasal hak olarak tanınan kürtaj, bazı ülkelerde ise kesinlikle yasak. İşte ikinci kategorideki ülkelerde yaşayan insanlar, beklenmedik hamilelikleri sonlandırmak için alternatif yöntem arayışlarına giriyorlar. Hal böyle olunca da YouTube, giderek popülerleşen alternatif kürtaj yöntemlerine yönelik bir adım atmak zorunda kalmış gibi görünüyor.

YouTube, kürtajla ilgili karar alan ilk platform olmadığı gibi son da olmayacak. Geçmiş dönemlerde de Instagram ve Facebook'taki kürtajla alakalı gönderiler kaldırılmıştı. Şimdiyse YouTube'dan benzer bir hamle gelmiş oldu.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/7/21/23273200/youtube-alternative-abortion-medical-misinformation-policy-crackdown
19
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
1
0