YouTube, İkinci Çeyrekte Algoritmaların Yardımıyla 11,4 Milyon Videoyu Kaldırdı

23
14
5
3
2
YouTube, 2020'nin ikinci çeyreğinde 11,4 milyon videoyu kaldırdığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre kaldırılan videoların yüzde 95 kadarı, algoritmalar aracılığıyla otomatik olarak yakalanmıştı. Yetkililer, algoritmalara artık daha çok güvenmek zorunda olduklarını ifade ediyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube, dün yaptığı açıklamalarla 2020'nin ikinci çeyreğinde 11,4 milyon videoyu platformdan kaldırdığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre kaldırılan videoların yüzde 95 gibi ciddi bir bölümü, YouTube'un kendi algoritmaları tarafından otomatik olarak yakalandı ve zararlı olduğu gerekçesiyle kaldırıldı.

YouTube tarafından yapılan açıklamalara göre yılın ilk çeyreğinde kaldırılan video sayısı, ikinci çeyreğin yarısı kadardı. Haliyle içerik üreticilerin itirazlarının ciddi oranda arttığını açıklayan platform yetkilileri, bu itirazların bile kaldırılan videoların yüzde 3 kadarını kapsadığını, yanı çok az sayıda itiraz geldiğini ifade ediyor. 

YouTube

YouTube'un açıklamalarının detaylarına baktığımızda, kaldırılan videoların görüntülenme sayısının hayli az olduğu belirtiliyor. Buna göre kaldırılan 11,4 milyon videonun yüzde 42'si kimse tarafından izlenmemiş. 1 ila 10 görüntülenme sayısına sahip olup kaldırılan videoların oranı ise yüzde 24. Yetkililer, kaldırılan diğer videoların görüntülenme sayısınınsa 10 ve üzeri olduğunu ifade ediyorlar.

YouTube, 11,4 milyon videoyu neden kaldırdı?

YouTube tarafından yapılan açıklamalara göre kaldırılan videoların 3,8 milyon kadarı çocuk güvenliğini tehdit ettiği için, 3,2 milyonu spam olduğu için ve 1,7 milyon videonun da çıplaklık içerdiği için kaldırıldığını ifade ediyor. Geriye kalan 2,7 milyonun neden kaldırıldığınaysa değinilmiyor.

YouTube

YouTube, dün yaptığı açıklamalarda sadece kaldırılan videolara değinmedi. Şirket, geçtiğimiz çeyrekte 2 milyar civarında yorumun da kaldırıldığına değindi. Bu yorumların otomatik olarak kaldırılıp kaldırılmadığını açıklamayan platform yetkilileri, COVID-19 salgını sürecinde kullanım miktarının artması nedeniyle otomatik sistemlere daha çok güvenmek zorunda kaldıklarını, bu yüzden de algoritmaları daha fazla kullandıklarını ifade ediyorlar.

Kaynak : https://www.axios.com/youtube-removed-11-million-videos-last-quarter-using-more-automation-d9296978-ec18-4d41-93a8-16e504cf2188.html
23
14
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
23
14
5
3
2