Bir YouTuber'ın 10 Bin Litre Kola ile Yaptığı İlginç Şeker Deneyi [Video]

74
56
19
12
10
Rusya'da Maxim Monakhov isimli bir YouTuber, bugüne kadarki en büyük kola-şeker deneyini gerçekleştirdi. Çoğu deneyde kullanılan naneli şeker yerine kabartma tozu kullanan YouTuber, tam 10 bin litre kolayı kabartma tozuyla birleştirdi. Başarıyla sonuçlanan deney, izleyenlere görsel bir şölen yaşatıyor.

İnternet aleminin en viral içerikleri arasında kolayla yapılan deneyler sıklıkla karşımıza çıkar. Bugüne kadar bu konuyla ilgili onlarca içerikle karşılaştık. Üstelik bu içerikler, temelde aynı olsa da insanları fazlasıyla eğlendirdiği için milyonlarca kez izlendi. Şimdiyse bu deneyin çok benzeri Rusya'da gerçekleşti. Yine viral içerikler arasına girmeyi başaran bu deneyi benzersiz kılan şeyse, bu kez tam 10 bin litre kola kullanılmış olması.

Rusya'nın popüler YouTuber'larından bir tanesi olan Maxim Monakhov, yıllardır en popüler içerikler arasına girmeyi başaran kola deneyini bu kez kabartma tozuyla denedi. Normalde naneli şeker kullanılırken Monakhov'un kabartma tozu tercih etmesinin nedeniyse, kabartma tozunun daha ucuz ve etkili olmasıydı. Deney, tam bir görsel şölenle sona erdi.

Kola deneyi

Deney ekibi, dünyanın en büyük kola patlatma deneyi için gözlerden uzak ve hiçbir şeyin zarar görmeyeceği bir alana gitti. Litrelik kolaları özel yapım bir fıçının içerisine dolduran ekip, en sonunda da 10 bin litre kolayla kabartma tozunu bir araya getirdi. İşte bu andan sonra da izleyen herkesi eğlendiren görüntüler ortaya çıktı. YouTuber, bu deney için yaklaşık 9,500 dolar (yaklaşık 70 bin TL) harcama yaptığını söylüyor. Yapılan harcama, çok büyük bir ihtimalle YouTube'dan kazanılacak parayla karşılanmış olacak.

Rus YouTuber'ın kola deneyi, bugüne dek alıştığımız naneli şeker deneylerinden biraz farklı. Ekip, deneyi hızlandırmak için de biraz sirke kullanıyor. Bu deneyde kola ve sirke asidik unsur olarak karşımıza çıkarken kabartma tozu ise bazik unsur olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu reaktörlerle meydana gelen tepkimede, asidik unsurlarda bulunan hidrojen, karbonatla reaksiyona girerek hidrojen karbonatın açığa çıkmasını sağlıyor. Bu reaksiyon gerçekleşirken de ortaya karbondioksit ve su çıkıyor. İşte 10 bin litre kolanın metrelerce yükseğe uçmasına neden olan şey de serbest kalan karbondioksitin ta kendisi.

İşte şimdiye kadarki en büyük kola patlaması deneyi

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8657829/Russian-YouTuber-uses-baking-soda-erupt-10-000-litres-Coca-Cola.html
74
56
19
12
10
Emoji İle Tepki Ver
74
56
19
12
10