Vivo ile 'Çerçevesiz Ekran' Yarışına Giren Oppo, Find X ile Rekor Ekran/Gövde Oranı Sunabilir!

17
7
6
1
1
Vivo'nun çerçevesiz ekranlı telefonu Nex'i geride bırakmak isteyen Oppo, Find X ile piyasaya çok daha yüksek ekran/gövde oranına sahip bir akıllı telefon sürebilir.

Weibo hesabı üzerinden yeni bir paylaşımda bulunan Oppo, merakla beklenen Find X modelinin bir tanıtım posterini yayınladı. Oppo Find X’e ait posteri görenlerin aklına ise tek bir soru geldi; Oppo Find X, Vivo Nex’e rakip mi olacak? Bu sorunun yanıtı, kesinlikle olacak.

Daha dün tanıtılmış olan Vivo Nex, %92 gibi son derece iddialı bir ekran/gövde oranına sahipti. 19 Haziran'da Paris'teki Louvre Müzesi'nde tanıtılacak Oppo Find X’ten de daha azı beklenmiyor. İki cihazın tanıtım posterlerini aşağıdan karşılaştırabilirsiniz.

Aslına bakılırsa Oppo’nun da Vivo’nun da ana şirketi BBK Electronics. Bu nedenle iki markanın birbirlerinin izini takip ediyor olması çok da şaşırtıcı değil. Bu noktada temel soru, Oppo’nun böylesine yüksek bir ekran/gövde oranına nasıl ulaşacak olması.

Vivo, ön kamerayı açılıp kapanan bir modüle yerleştirerek çentiğe olan ihtiyacı yok etmişti. Oppo’dan da benzer bir teknolojiyi bekleyebiliriz. Ayrıca Oppo Find X’in kavisli bir ekranla gelecek olması, cihaza Vivo Nex’e göre bir adım daha şık bir görünüm kazandırabilir.

Oppo Find X’in donanım konusundaki en önemli özelliği ise 5x optik yakınlaştırmayı mümkün kılan kamera teknolojisi olacak. 5x optik yakınlaştırma, fotoğraf çekimi sırasında görüntü kalitesinden ödün vermeden çekilecek alana 5 kat yakınlaştırma yapılabileceği anlamına geliyor.

Cihazın diğer donanım özellikleri ise 6.3 inçlik Full HD kavisli bir ekran. Snapdragon 845 işlemci, 6GB veya 8GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı olacak. Cihazın kavisli ekranı Samsung üretimi AMOLED olacağından cihazın birinci sınıf görüntü kalitesi sunacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/oppo-find-x-full-screen-experience-official-teaser-vivo-nex-a-s-1867017
17
7
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
7
6
1
1