1160 Beygir Gücüne Sahip Aston Martin Valkyrie, İlk Test Turlarını Tamamladı

21
2
2
1
1
Aston Martin ve Red Bull Racing ortaklığıyla geliştirilen Aston Martin Valkyrie, ilk demo turlarını Birleşik Krallık'taki Silverstone Circuit'te attı.

Aston Martin Valkyrie, günümüzün en çok beklenen hiper arabalarından bir tanesi. Otomotiv meraklılarının en bu aracı bu kadar çok merak etmelerinin sebebi ise Valkyrie’nin dünyadaki trafiğe çıkmasına izin verilmiş en hızlı araç olması.

Bu aracın bu kadar hızlı olacağına dair inanç ise İngiliz otomobil üreticisinin araçta yer alacak olan motoru açıklamasıyla iyice pekişti. Araçta 1.000 beygir gücü üretebilen Cosworth V12 bulunuyor ve dakikadaki devir sayısı 11 bin 100’e kadar çıkabiliyor. Yani sokaklara çıkabilecek bir F1 aracından bahsediyoruz diyebiliriz.

Araç, yardımcı hibrit motorlarla birlikte 1.160 beygir gücüne çıkabilirken 900 Nm tork gücü de üretebilme kapasitesine erişiyor.

Tüm bunlar düşünülünce bazı kişilerin bu araca şüpheci yaklaşması gayet normal. Aston Martin de bu şüpheleri gidermek için Birleşik Krallık’taki Silverstone Circuit’te Valkyrie ile halka açık bir performans sergiledi. İlk defa insanlara gösterilen bu sürüşe dair ne yazık ki herhangi bir video bulunmuyor.

Aston Martin ve Red Bull Racing’in ortak çabalarıyla üretilen bu hiper araba Valkyrie, üstündeki kırmızı ve siyah renk kombinasyonuyla da oldukça göz alıcı duruyor açıkçası. Ayrıca gösteri için gerçekleştirilen bu sürüşte bu canavarın dümeninde bulunan Chris Goodwin, bu sürüşü “son derece özel” olarak nitelendirdi.

Sadece 150 tane üretilen bu araçların her birinin fiyatı ise 3,2 milyon dolar olarak belirlenmişti ve bu araçların hepsi satıldı.  

Kaynak : https://www.motor1.com/news/359651/aston-martin-valkyrie-silverstone-first-public-demo/?utm_source=RSS&utm_medium=referral&utm_campaign=RSS-all-
21
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
2
2
1
1