20
6
2
1
0

Yeni bir bilgisayar satın almak, özellikle son dönemde inanılmaz fiyatlarla karşılaşmamıza neden oluyor. Oyun oynamak isteyenlerin en az 4000 - 5000 TL bandını gözden çıkarması gereken bu dönemde, internette 1869 TL gibi iddialı bir fiyata satılan “Her şey dahil oyuncu sistemini” alıp test ettik. 

Sadece kasa değil; yanında klavye, mouse ve monitörün de olduğu sistem, fiyatıyla ciddi anlamda dikkat çekiyor. Satın aldığımız bilgisayarda, internet gezinmesi dışında oyun gibi bilgisayarları zorlayan şeyleri de denedik. 

İnternette gezinme

İnternette gezinme üzerine yaptığımız testlerde bilgisayarın çok da büyük sorunlar yaşamadığını gördük. Fiyatına oranladığımızda çok da ciddi sorunlar yaşamayan bilgisayar, özellikle günlük kullanımlarda ihtiyacınızı karşılar gibi duruyor. 

Oyun performansı

Yaptığımız testlerde bilgisayarın oyunlarda sorunlar yaşadığını gördük. CS:GO’da ortalama 40 FPS alan bilgisayar, buna rağmen ciddi donma sorunları yaşıyordu. Garip olan şey ise bilgisayarın GTA 5’i açması oldu. CS:GO’da olduğu gibi ciddi şekilde kasma problemi olan oyun, yine de açılarak bizleri şaşırtmayı başardı.

Donanım ve tasarım

Bilgisayarın kasasına baktığımızda, 1869 TL’lik “bütün” bir sistem için son derece şık bir tasarıma sahip olduğunu gördük. Ekran kartı olarak Nvidia’nın GeForce GT 740 ekran kartıyla gelen bilgisayarda, işlemci olarak ise 2.8 GHz’lik Intel G840 bulunuyor. Bilgisayarın RAM kısmına baktığımızda ise 4 GB DDR3 RAM yer alıyor. 1366 x 768p çözünürlükte çalışabilen bilgisayarın anakartında ise Intel H61 tercih edilmiş.

Bilgisayara genel olarak baktığımızda, oyun oynayanları çok fazla tatmin etmese de internette gezinmek isteyen kişiler için bir seçenek olabilir. Eğer sistem hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız, videomuzu izleyebilirsiniz.

20
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
6
2
1
0