DxOMark, 2019 Yılının En İyi Kamerasına Sahip Telefonlarını Açıkladı

98
12
4
2
2
Telefonların kameraları hakkında bilgi almak için en uğrak yer olan DxOMark, bu yılın en iyi kamerasına sahip telefonlarını açıkladı. Genel anlamda listenin zirvesinde bulunan isim(ler) Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition oldu.

Akıllı telefon piyasasında süren kıyasıya mücadelede bir yıl daha geride kalmak üzere. Bu senenin beklenen telefonları alıcılarıyla buluştu, eleştirmenlerden yorumlarını aldı. Ancak kullanıcılar yine de ‘Hangisi en iyi kameraya sahip?' sorusunu bir türlü atlatamadı.

Birçok yeniliğe tanıklık ettiğimiz 2019 senesi kamera konusunda oldukça çekişmeliydi. Akıllı telefonların kameralarını her kategori için ayrı şekilde puanlayan DxOMark da bu senenin en iyi kamerasına sahip telefonları açıkladı. Listeleme, her kategoride lider çıkan telefonu bulunduruyor.

En iyi kamera: Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

en iyi kamera

DxOMark puanı: 121

Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi CC9 Pro Premium Edition, bu sene genel anlamda diğer kameralardan üstün görülmüş. İkili, genel sıralamada zirveyi paylaşıyor. Ancak her iki telefonda bir noktada birbirlerinden üstün konumda, dolayısıyla bu telefonlar ülkemizde satışa çıkınca birini satın almak isterseniz detaylı bir şekilde araştırma yapmanızı öneriyoruz.

Video için en iyisi: Apple iPhone 11 Pro Max ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

DxOMark puanı: 102

Günümüzde çıkan akıllı telefonlar artık yüksek çözünürlüklü video çekme kapasitesine sahip olarak karşımıza geliyor. Fakat puanlamada tüm cihazları geçerek zirveye yerleşen iki telefon bulunuyor: iPhone 11 Pro Max ve yeniden Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition.

Zoom için en iyisi: Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

en iyi zoom

DxOMark puanı: 109

Zoom konusunda listenin zirvesinde karşımıza yine Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition çıkıyor. Haliyle telefon, her piyasada bulunmamasına rağmen birçok kişinin dikkatini çekmiş durumda. Öyle ki bu sene başında zoom performansıyla gözlerimizi patlatan Huawei P30 Pro bile 14 puan fark yemiş.

Ultra geniş açı için en iyisi: Samsung Galaxy Note 10+ 5G

ultra geniş açı

DxOMark puanı: 42

Bu sene birçok telefonla gelen ultra geniş açılı çekim deneyimini en üst düzeyde yaşamak istiyorsanız, telefon seçiminiz Samsung Galaxy Note 10+ 5G’den yana olmak zorunda. Telefon, birçok koşulda ultra geniş açılı çekimi mükemmel bir şekilde yapabiliyor.

Cihazın iPhone 11 Pro Max’in ultra geniş açılı çekimi arasındaki tek fark ise görüş açısı. iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy Note 10+ 5G’ye göre daha dar bir alanı çekebiliyor. Ancak yapılan testlere göre iPhone 11 Pro Max, fotoğraflardaki detayı ve dokuyu daha net yakalıyor.

Gece çekimi için en iyisi: Huawei Mate 30 Pro

gece çekimi için en iyi kamera

DxOMark puanı: 61

Özellikle bu sene çıkan akıllı telefonlarda gece çekimi performansında hızlı bir yükseliş gördük. Yeni sensör teknolojileri ve bilgisayar destekli fotoğraflama sayesinde birçok telefon gece muhteşem fotoğraflar verebilir oldu. Ancak bu telefonlar arasında zirvede yer alan cihaz Huawei Mate 30 Pro olarak belirlendi.

Kaynak : https://www.dxomark.com/the-best-smartphone-cameras-of-2019/
98
12
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
98
12
4
2
2