ABD'li Kadın Astronot, Uzayda En Uzun Süre Kalan Kadın Rekorunu Kırmaya Hazırlanıyor

14
6
3
2
0
NASA tarafından paylaşılan bilgilere göre Amerikalı NASA astronotu Christina Koch, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda neredeyse 1 yılı tamamlayacak. Bu süreyi tamamlamasıyla Koch, astronot kadınlar arasındaki uzayda geçirilen en uzun gün rekorunu kırmış olacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev alan Christina Koch, Şubat ayına kadar istasyonda kalacak ve yaklaşık 11 ayını istasyonda geçirecek. Geçen ay istasyona iniş yapan Koch, uzayda kalışının 2020’ye kadar uzayabileceğinden önceden haberdar olduğunu ve bunun mükemmel bir deneyim olduğunu paylaştı.

Scott Kelly’nin 340 günlük rekorunu kıramayacak olsa da Koch, kadınlar arasındaki 288 günlük rekoru kırmayı başaracak. Şu anda rekorun sahibi, emekli astronot Peggy Whitson tarafından tutuluyor.

Christina Koch’un yanında, Andrew Morgan adlı bir diğer NASA astronotunun da uzay ziyaretinin süresi uzatılacak. Bu yaz ayında uzay istasyonuna iniş yapacak olan Morgan’ın görevini tamamlamak adına 9 ay boyunca istasyonda kalacağı düşünülüyor. Ortalama bir astronotun yaklaşık 6 ay kaldığı düşünüldüğünde, Koch ve Morgan’ın kuşkusuz büyük bir başarıya imza attığını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-04-astronaut-months-space-female.html
14
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
6
3
2
0