AccuBattery Uygulaması İle Telefon Bataryasının Ömrü Uzuyor

2
0
0
0
0
AccuBattery uygulamasıyla, telefonunuzun bataryasının ömrünü uzatabilirsiniz.

Söz konusu günümüz akıllı telefonları olunca; sahip oldukları ince tasarımlar gereği, içlerinde yer alan şarj bataryalarının boyları da oldukça ufak olabiliyor. Boylarının ufak olması, mAh (miliamper) değerlerinin düşük olması anlamına gelmektedir ve durum böyle olunca gün içerisinde yoğun kullanım sonucu; bataryalarımızın şarjları kısa sürede bitebilmektedir. Söz konusu problem bununla da sınırlı değil; aynı zamanda telefonlarımızı düzensiz şarj etmemiz de buna bir etken.

Düzensiz şarj sonucu, telefonumuzun içerisinde yer alan bataryanın ömrü kısalır. Yani bu; ilerleyen zamanlarda bataryanın “daha yavaş şarj olmasına, daha az kapasiteli duruma dönüşmesine ve de şişmesine” neden olmaktadır. Buradan Android cihazlarınız için indireceğiniz AccuBattery uygulaması ise, bataryanızın ömrüne ve şarj sürelerine dikkat etmektedir. Daha detaylı olarak anlatmak gerekirse uygulama, telefonunuzu -en az- ne kadar şarj etmeniz gerektiğini, hangi uygulamanın ne kadar bir yüzdelikte enerji tükettiğini gösteriyor. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi buradan gereksiz enerji harcayan uygulamaları kapatmanız durumunda gün içerisinde bataryanız daha uzun dayanacaktır. 

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/AccuBattery-is-a-battery-life-monitor-on-steroids-helps-you-get-longer-life-out-of-your-battery_id88152
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0