32
14
5
3
1

Yepyeni bir 2 Dakikada Teknoloji videomuza hoş geldiniz. Bu videoda konuğumuz, son dönemlerde Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasıyla adından sıkça söz ettiren Acun Ilıcalı ve kol saati olacak zira bu saat, son dönemlerde sosyal medyanın gündemini bir hayli meşgul etti.

Sosyal medya kullanıcılarının diline düşen bu saatin değerinin yaklaşık 2 milyon TL olduğu söyleniyor. Dilerseniz gelin sözü daha fazla uzatmadan bu saatin özelliklerine daha yakından göz atalım.

Acun Ilıcalı’nın taktığı yaklaşık 2 milyon TL’lik saat incelemesi:

Acun Ilıcalı kol saati

Acun Ilıcalı’nın kolunda gördüğümüz bu kol saati, lüks saat markalarıyla tanıdığımız Richard Mille’in RM 35-02 Rafael Nadal modeli olarak biliniyor. Richard Mille imzalı saatlerin en büyük özelliğiyse bir statü göstergesi olması. Yani bu saati takan ultra zenginler, bir bakıma “Ben de artık sizin kulübünüzdenim” demiş oluyor.

Gelelim bu saati 2 milyon TL gibi kimileri için uçuk sayılabilecek bir fiyata satılmasının nedenine. Diğer marka ve modellerden farklı olarak Richard Mille imzalı saatler, seri üretime geçmiyor. Yani siz siparişinizi veriyorsunuz ve sıraya geçiyorsunuz. Alınan her sipariş elle, tek tek üretiliyor. Ayrıca firmanın tamamen ‘karbon kasayla dünyanın en hafif kol saati’ iddiası da fiyatı artıran unsurlar arasında yerini alıyor.

Ultra zenginler, neden kol saatine yatırım yapmayı tercih ediyor?

Acun Ilıcalı kol saati

Ön kısmında çizilmeye karşı dayanıklı safir bir cam kullanılan RM 35-02 Rafael Nadal serisi bu kol saati, aynı zamanda Richard Mille markasının ilk kurmalı saati olma özelliğini taşıyor ve 50 metreye kadar suya dayanıklılık vadediyor. Bu noktada tüm bu özellikleri bir kenara bırakıp fiyat konusuna gelecek olursak esasında normal bir saatten çok da farkı olmayan bu saatlere bu kadar uçuk fiyatlar ödenmesinin en büyük nedenin, haciz gibi durumlarda ‘kol saatine’ en konulamıyor olması olduğu söyleniyor.

Bir başka 2 Dakikada Teknoloji videomuzun daha burada sonuna geliyoruz. Yazımızı noktalamadan önce Richard Mille imzalı bu kol saati hakkında daha fazla bilgi almak için yukarıdaki videomuza göz atabileceğinizi, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak içinse sitemizi ve YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz.

32
14
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
32
14
5
3
1