Chrome Kullananların Vazgeçilmezi AdBlock Benzeri İşe Yarar Chrome Eklentileri

8
4
1
0
0
İnternet kullanıcılarının sinir bozucu reklamlardan kurtulmasını sağlayan ve verilerini daha güvenli hale getiren reklam engelleyicilerin en güzel olanlarını sizler için derledik.

Reklam engelleyici, bir web sitesindeki içeriği filtreleyen ve reklamları gizleyen yazılım ya da eklenti şeklinde tanımlanıyor. Günümüzde birçok internet kullanıcısının vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş olan reklam engelleyiciler, internette gezinirken gözümüze gözümüze giren sinir bozucu reklamlardan kurtulmamızı sağlayan bir nimet adeta. Reklam engelleyicilerin birçok farklı tarayıcı için farklı farklı türleri var. Peki size en uygun olanını nasıl seçeceksiniz?

Reklam engelleyicilerin çoğu ücretsiz oluyor ancak ücretli olanları da var. Bu noktada karar vermeniz gereken şey, ücretsiz olanların istediğiniz oranda reklam engelleme yapıp yapmadığı. Uzun lafın kısası, internet kullanma tecrübenizi en iyi hale getirecek ve ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak olan reklam engelleyiciyi seçmeniz gerekiyor.

Reklam engelleyici kullanırken göz önünde bulundurulması gereken hassas bir nokta var. Bazı web siteleri reklamlardan kazandığı parayla yayın hayatını idame ettirdiği için reklam engelleyiciler bu gibi sitelere balta vurabiliyor. Reklam engelleyici kullanırken bu gerçeği göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

AdBlock Benzeri İşe Yarar Chrome Eklentileri:

  • Wipr
  • Comodo AdBlocker
  • AdBlock Plus
  • Hola ad remover
  • Ghostery
  • uBlock Origin
  • Easy Ad Blocker
  • AdGuard
  • Poper Blocker
  • Stands Fair AdBlocker

Wipr

wipr

Geliştiricisi: Giorgio Calderolla
Mevcut olduğu tarayıcılar: macOS, iOS
Puanı: 3,4/5

Eğer tarayıcı olarak Safari kullanmayı tercih ediyorsanız hem iPhone hem de Mac için en iyi reklam engelleyici Wipr demek mümkün. Hem iOS hem macOS için mevcut olan bu uygulama (fiyatı 1,99 dolar) Safari ve web sayfalarını görüntülemek için Safari kullanan uygulamalarla çalışıyor.

Wipr sadece uygulama ve sizi takip eden uygulamaları engellemekle kalmıyor aynı zamanda kripto para madenciliği faaliyetlerini, AB çerez politikasını ve genel veri koruma tüzüğü uyarılarını da engelliyor. Uygulamanın engel listesi haftada iki kere güncelleniyor. Böylece uygulamayı kurduktan sonra gerisine karışmıyorsunuz. Wipr sayesinde Safari’de sayfalar daha hızlı yükleniyor. Özellikle iPhone’unuzda internette geziniyorsanız faydalı olabilecek bir uygulama. Çünkü iPhone’da Safari kullanırken çıkan reklamlar tarayıcının hızını ciddi ölçüde etkiliyor.

Comodo AdBlocker

comodo

Geliştiricisi: Comodo
Mevcut olduğu tarayıcılar: Chrome
Puanı: 4,3/5

Chrome’da kullanılabilecek en iyi reklam engelleyicilerden biri olan Comodo AdBlocker, açık kaynaklı bir eklenti. Comodo AdBlocker istenmeyen takip etme faaliyetlerini ve kötü amaçlı yazılımları engelliyor. Ayrıca, bilgisayarınızın çerezler ve reklam tarafından kullanılan işlemci gücünü iyileştirerek tarayıcı hızınızı artırma özelliğine sahip.

AdBlock Plus

adblock plus

Geliştiricisi: AdBlock Plus
Mevcut olduğu tarayıcılar: Chrome, Edge, Firefox, Opera, Safari, Android, iOS
Puanı: 4,4/5

Firefox, Chrome, Safari, Edge ve Opera’da mevcut olan AdBlock Plus (ABP), en popüler reklam engelleyicilerden biri. ABP’nin kurulumu oldukça kolay. Eklenti kullanıcının çoğu reklamı çabucak engellemesini sağlayan hazır bir filtre listesine sahip. Ayrıca sosyal medya butonlarını ve kötü amaçlı yazılımları engelleme seçeneği sunuyor.

Kullanıcılar isterlerse favori web sitelerini beyaz listeye alarak sitelerin reklam gelirlerini korumaya yardımcı olabilir. 

Hola ad remover

hola ad remover

Geliştiricisi: 
Mevcut olduğu tarayıcılar: 
Puanı: 4,5/5

Vadettiği hizmeti tam anlamıyla yerine getiren bir reklam engelleyici daha: Hola ad remover. Chrome’da kullanılabilen bu eklenti, tamamen ücretsiz. Tüm web sitelerindeki tüm reklamları, kötü amaçlı yazılımları veya sizi takip eden uygulamaları engelliyor.

Ghostery

ghostery

Geliştiricisi: AdBlock Plus
Mevcut olduğu tarayıcılar: 
Puanı: 4,6/5

Listedeki diğer reklam engelleyiciler gibi Ghostery’nin de temel işlevi reklam engellemek ancak Ghostery’yi biraz daha farklı kılan bir özelliği var: gizliliği koruma özellikleri. Ghostery, verilerinizi toplamaya çalışan uygulamaları görüntülemenizi sağlıyor. Sadece görüntülemekle kalmıyorsunuz ayrıca engellemeyi de sağlıyor. Eğer gizliliği iyice garantilemek istiyorsanız, Ghostery’nin Enhanced Anti Tracking özelliğini açarak verilerinizi anonim hale getirebiliyorsunuz. Ghostery’nin temel düzeyde koruma sunan paketi ücretsiz ancak biraz daha gelişmiş versiyonunu almak istiyorsanız aylık 4,99 dolar ödemeniz gerekiyor.

uBlock Origin

uBlock Origin

Geliştiricisi: 
Mevcut olduğu tarayıcılar: 
Puanı: 4,7/5

uBlock Origin, genel anlamda düşük bir bütçeyle etkili ve basit bir reklam engelleme deneyimi sunmaya çalışan tarayıcı temelli bir reklam engelleme eklentisi. Bu eklenti, reklam ve kötü amaçlı yazılım kaynakları için filtreleme listesine sahip. Ayrıca kullanıcının kendi istediği filtreleri oluşturmasını sağlayan ekstra filtre listeleri sunuyor.

Easy Ad Blocker

easyad

Geliştiricisi: 
Mevcut olduğu tarayıcılar: 
Puanı: 4,7/5

Easy Ad Blocker, bir Chrome eklentisi. Siz internette gezinirken arka planda çalışıyor. Easy Ad Blocker video reklamlarını, sinir bozucu banner reklamları ve pop-up’ları engellemeyi sağlıyor. Bu eklenti ayrıca navigasyon hızınızı artırdığı için bant genişliğinden tasarruf etmenizi de sağlıyor.

AdGuard

AdGuard

Geliştiricisi: 
Mevcut olduğu tarayıcılar: 
Puanı: 4,7/5

Daha sağlam bir reklam engelleme tecrübesi arayanlar abonelik mantığıyla işleyen AdGuard’ı deneyebilir. AdGuard, internette gezinirken gördüğünüz reklamları ister masa üstü ister mobil cihazda azaltma seçeneği sunan bir eklenti. Mac ve Windows’ta kullanılabilen AdGuard, popüler tarayıcıların çoğunda kullanılabiliyor ve reklamlar, içerik, uygulamaların sizi takip etmesini önleme, yetişkin içeriklerini sınırlamak için ebeveyn kontrolü gibi pek çok seçenek sunuyor.

Poper Blocker

Poper Blocker

Geliştiricisi: AdBlock Plus
Mevcut olduğu tarayıcılar: Chrome
Puanı: 4,8/5

Poper Blocker (Pop Up Blocker For Chrome olarak da biliniyor) kendi başına bir reklam engelleyici değil de başka reklam engelleyicileri tamamlayacak şekilde tasarlanmış. Poper Blocker, pop-up şeklinde çıkan reklamları, scroll pop-up’ları ve diğer reklam engelleme eklentilerinin etki edemediği şeyleri önlüyor. Pop-up’lar engellendiğinde durumu bildiren küçük bir bildirim geliyor. Kısacası Poper Blocker halihazırda kullandığınız reklam engelleyicinin etkinliğini artırmak için kullanılabilecek bir eklenti.

Stands Fair AdBlocker

standsfair

Geliştiricisi: AdBlock Plus
Mevcut olduğu tarayıcılar: 
Puanı: 4,8/5

Stands Fair AdBlocker, vadettiği şeyi tam olarak yerine getiren bir eklenti: reklamları ve pop-up reklamları engellerken aynı zamanda web sitelerinin sizi takip etmesini engelliyor. Ayrıca hangi tür reklamları engelleyebileceğiniz konusunda özgürlük sağlıyor. Mesela reklam videolarının otomatik olarak oynatılması, YouTube reklamları, genişleyen reklam vb. Hatta Facebook reklamlarını engellemeye bile imkan sağlıyor.

Eklentinin ismindeki “Fair” (adil) ifadesinin sebebi ise belirli tür reklamlara izin vermenizi sağlaması ve hatta gelirini reklamdan elde eden web sitelerini beyaz listeye alma imkanı sunması.

Kaynak: Guru99, Tom's Guide

8
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
1
0
0