Adeta Maymunlar Cehennemi: Tayland’da Maymun Çeteleri Yolları ve Binaları Ele Geçirdi

97
14
7
4
3
Tayland'da pandemi öncesinde ziyaretçiler tarafından sürekli beslenen maymunlar, turistler gelmeyince ve kısıtlamalar sebebiyle görevliler yetersiz kalınca sokağa döküldü. Yolları işgal eden maymunlar, kavşakta iki grup halinde birbirine girdi.

Korona virüsle birlikte ortaya çıkan pandemi sadece insanları değil, hayvanları da büyük ölçüde etkiledi. Özellikle de konu turistlerin sık uğradığı yerler olunca bu yerlerde bulunan hayvanların bir kısmı farklı davranışlar sergilerken diğer kısmı, adeta kendini kaybetti.

Tayland’da kavşağı ele geçiren ve insanlara adeta kaosu yaşatan maymunlar bu konu için oldukça yerinde bir örnek. Yürürlüğe giren yeni kısıtlamalarla birlikte kendilerini besleyen turistler ve yerli görevliler olmayınca bu maymunlar, bulundukları yerden kaçıp ufak çaplı karışıklıklara sebep oldu. Konu hakkında yetkililerden açıklamalar bulunuyor.

Turistler olmayınca agresifleştiler:

Maymunlar

Kargaşaya sebep olan maymunlar 2 grup olarak bir kavşakta karşı karşıya geldi. Burada birbirine giren grupların yolu boşaltmasını bekleyen sürücüler, 4 dakikadan fazla beklemek zorunda kaldı.

Konu hakkında veteriner Supakarn Kaewchot, maymunların turistlere oldukça alışkın olduklarını ve şehrin bu maymunlara yeterli alan sağlamadığını söylüyor. Açıklamalarına devam eden Kaewchot, turistler gittiğinde maymunların agresifleştiğini ve insanlarla normalde pek rastlanmayan sorunlar yaşadıklarını söyledi. Bu sorunlar; evlerin işgal edilmesi, oralarda oturan kişilerin evlerinden kaçmaya zorlanması ve yemek için mücadele edilmesini kapsıyor. 

Maymunlar

Daha önce de buna benzer olaylar yaşanmıştı fakat çoğu pandemi öncesinde yaşandığından, açlık konusunda olanlar derhal kontrol altına alınmıştı. Şimdiki sorun ise öncekilere göre daha büyük uğraşlar gerektirecek gibi görünüyor.

Pandeminin ilerleyen zamanlarda bu gibi olaylara nasıl etki edeceği henüz bilinmiyor olsa da hayatta kalmak konusunda zorluk çeken hayvanlar için bir şeyler yapılması gerektiği ortada. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/news/article-9828415/Rival-gangs-wild-monkeys-fight-shocked-drivers-Thailand.html
97
14
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
97
14
7
4
3