Telli Çalgıları Akort Etmek İçin 10 Kullanışlı Uygulama (Android - iOS)

30
6
4
1
0
Gitar ve saz akort etmek için birbirinden farklı pek çok uygulama bulunuyor. Özellikle ses konusunda şan kulağı olmayan kişilerin ya da dinleyerek akort yapmaya zaman ayırmak istemeyenlerin tercihi bu uygulamalar oluyor. En işlevsel akort yapma uygulamalarını sizin için derledik. Hazırsanız başlayalım.

Telli çalgılar ile güzel şarkılar üretmek, var olanları doğru şekilde çalmak oldukça zor. İşin tekniği bir yana, enstrümanı çalan kişinin şan kulağı iyi değilse sonuç her zaman güzel olmayabilir. Ancak enstrüman çalmak konusunda en azından biraz deneyimi varsa ve kulağı da iyiyse, kendi kendine akort yapmaya başlamış olacaktır.

Bazı durumlarda özellikle akort yapmak için alternatif uygulamalara ve cihazlara ihtiyaç duyulabilir. Bunu işinde uzman kişiler dahi yapabildiği gibi, genellikle enstrüman çalmaya yeni başlamış kişiler de yapmaktadır. Amaç, her telin doğru notada ses çıkarması ve notalar arasındaki uyumun yakalanmasıdır. 

saz akort

Bunu kendi deneyiminizle ve şan kulağı bilginizle yapmak yerine, alternatif uygulamalardan da destek alabilirsiniz. Gitar, bağlama ve benzeri telli çalgılar için frekanslar farklı olsa da notalar aynıdır. Bu yüzden bu notaya göre seslerin çıkması için düzenli olarak akort yapmak gereklidir. Zaman içerisinde tellerin gerilmesinden ya da gevşemesinden dolayı ufak tefek kaymalar olabiliyor.

Böyle durumlarda enstrümanı elinize aldığınız anda seslerde bazı kaymalar olduğunu anlıyorsunuz. İşte bu tarz durumlar için işinizi hem daha hızlı, hem de daha net bir şekilde yapacak olan akort uygulamaları size kolaylık sağlayacak ve gayet seri bir şekilde enstrümanınızın akordunu yapabileceksiniz. 

Akort programı olmadan doğru akort yapılabilir mi?

akort programı

Akort yapmak temelde sesleri doğru konuma getirme işlemidir diyebiliriz. Dolayısıyla belirli bir süre enstrümanı ile vakit geçiren herkes akort yapmaya başlayabilir. Sesleri doğru anlamış, yerlerini doğru öğrenmiş ve halihazırda zaten şan kulağı olan insanlar kolaylıkla akort yapabilirler. 

Bazı anlar vardır ki kulakla akort yapmaya uğraşmaktansa bu işin cihazları ile ya da mobil uygulamalar ile akort yapmak istenebilir. Bu durum hem net sesler verecektir, hem de işinizi çok daha hızlı halletmenizi sağlayacaktır. Uygulamayı açtıktan sonra enstrümanınızı seçerek tek tek tellerden çıkan seslere göre akort yapabilirsiniz. 

En kullanışlı akort uygulamaları ve siteler

Ses kontrol programlarını seçerken tercihleriniz ve enstrümanınız çok önemlidir. Bazı uygulamaların önceliği gitar iken bazı uygulamalar bağlama öncelikli olabilir.  Tabi söz konusu olan şey ayar yapmak olduğu için öncelik pek bir şey ifade etmiyor. Sadece uygulamanın ekstra özellikleri ona göre ayarlanmış oluyor. Temelde hepsinin yaptığı işlev aynı. 

Akort uygulamaları:

1. Akort Aleti & Metronom:

Akort Aleti

Bu uygulama üzerinden özellikle gitar, bağlama ve diğer saz modelleri için akort yapabiliyorsunuz. İçerisinde bulunan metronom ile aynı zamanda kendinize ritim de oluşturabilir, üzerine egzersizler yapabilirsiniz. 

  • Yapımcı: Soundcorset 
  • Boyut: 6.1 MB
  • Uygulamanın puanı: 4,4 Yıldız

Akort aleti & metronom uygulamasını indir:

2. Guitar Tuna:

Dünya çapında bir uygulama olan Guitar Tuna, 50 Milyondan fazla indirilerek oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmuş. Telli çalgılarınız için oldukça hassas bir frekans ayarına sahip olan uygulama, pek çok kişinin beğendiği çözümü sunuyor. Siz de hemen indirerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. 

  • Yapımcı: Yousician LTD.
  • Boyut: 45 mb
  • Uygulama puanı: 4.8 yıldız 

Guitar Tuna indir:

3.  n- Track Akort Aleti (tuner):

gitar akort programı

Uygulama oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olduğu için pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Aynı zamanda hem gitar hem de diğer enstrümanlar için gayet pratik ve kolay bir kullanışa sahip olarak karşımıza çıkıyor. Tek yapmanız gereken enstrümanı seçmek olacaktır. 

  • Yapımcı: n - track software
  • Boyut: 18 mb
  • uygulama puanı: 4,5 yıldız

N- track akort aleti (tuner) uygulaması indir;

4. Bağlama akort:

Bu uygulama özellikle bağlama çalmak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Kolay bağlama çalmak ve hızlı bir özelliği ön plana çıkarmak için hemen bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Bağlama akordunu hızlı yapmak için tek bir tıklama yeterli olacaktır. 

  • Yapımcı: Sobe app
  • Boyut: 3,3 mb
  • uygulama puanı: 4,1 yıldız

Bağlama akort indir:

5. Cifra Club Tuner:

gitar akort

Daha çok hızlı akort ve metronom uygulamaları için tercih edebileceğiniz bu aplikasyon, işinizi oldukça kolaylaştıracak. Pro versiyonu ile dikkat çeken bu uygulama, size de büyük artı katacaktır. 10 milyondan fazla kişinin indirdiği bu güzel uygulama, herkes için güzel ve kolay bir kullanım sunuyor. 

  • Yapımcı: Easy tuning of your instrument
  • Boyut: 6,0 mb
  • uygulama puanı: 4, 3 yıldız

Akort aleti metronom uygulamasını indir;

Akort siteleri:

1. Tuner-online com:

akort

Online akort yapabileceğiniz sitelerden olan Tuner Online com sitesi, kendi içinde pek çok enstrümana hizmet verebilen bir site. İçeriğinde yer alan görsellerden kolaylıkla faydalanabilir ve istediğiniz enstrümana tıklayarak işleme başlayabilirsiniz.

7. Proguitar com:

Online olarak site üzerinden hem mobil hem de web tabanlı olarak akort yapabileceğiniz bu site, size kolaylık sağlayacaktır. Siteye giriş yaptıktan sonra hemen akort yapmak istediğiniz enstrümanı seçerek işe koyulabilirsiniz. 

8. Fender.com:

akort uygulaması

Akort yapma işini biraz daha çeşitlendirerek online olarak akort yapabileceğiniz bu siteyi tercih edebilirsiniz. Daha çok gitar odaklı olan sitede, alternatif telli çalgılara dair de online akort seçeneği bulunuyor. Bilgisayarınızdan ya da mobil cihazlarınızdan web tabanlı olarak hemen giriş yapabilir ve akort yapmaya başlayabilirsiniz. 

9. Proguitar.com:

saz akortu

Gitar ağırlıklı olarak hizmet veren site, profesyonel olarak içerisinde yer alan enstrümanları tercih edebileceğiniz ve tek bir tıklama ile akort yapmaya başlayabileceğiniz bir yapıya sahip. Arayüz olarak oldukça kolay, pratik ve hızlı ilerleyen site ile ilgili sizler de hemen akort yapma işlemine başlayabilirsiniz. 

10. 8notes.com:

ücretsiz akort

Online olarak akort yapmak isteyenler için tercih edilebilecek sitelerden biri de 8notes sitesi oluyor. Güncel olarak farklı ve yoğun kullanımlar için gayet pratik sitelerden olan bu site, hem gitar hem de diğer telli enstrümanlarınız için size kolaylık sağlayacaktır. Tek yapmanız gereken siteye giriş yapmanız ve enstrümanınızı hazırlamanız olacak.

30
6
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
6
4
1
0