Android 11'le 117 Yeni Emoji Geliyor: İşte Tüm Emojiler

50
15
7
6
3
Android 11'le birlikte emoji kitaplığına 117 yeni emojinin eklendiği tespit edildi. Bu emojilerin bir bölümü, kullanıcı talepleri üzerine tasarlanmış durumdayken bazıları ise hayatımıza şimdi giriyor. Ayrıca Google emoji ekibi, mevcut emojilerin de üzerinden geçmiş durumda.

Android ekosistemi şu sıralar, Google'ın geçtiğimiz günlerde dağıtmaya başladığı Android 11'in sunacağı yeniliklere odaklanmış durumda. Kullanıcılar, artık yavaş yavaş bu özelliklere sahip Android sürümlerine geçiş yapacaklar ancak merak edilen başka bir konu daha vardı. Bu konu, Android 11'le birlikte gelecek olan yeni emojilerdi. Yapılan son incelemeler, Androd 11'le 117 yeni emojinin geldiğini gösteriyor.

Google'ın emoji ekibi tarafından yapılan yeni emoji çalışmaları, Unicode Teknik Komisyonu tarafından da onaylanarak Android 11'e dahil edildi. Yani bir süre sonra Android 11 kullanmaya başlayacak olan tüm kullanıcılar, sizlerle az sonra paylaşacağımız yeni emojileri kullanmaya başlayacaklar. Peki Android 11'e eklenen 117 emoji arasında neler var?

İşte Android 11'le birlikte gelecek 117 yeni emojinin tamamı

Android 11

Google emoji ekibinin çalışmalarına baktığımız zaman, bir süredir istenen ağlarken gülme emojisinin artık geldiğini görüyoruz. Ayrıca yine kullanıcı talepleri arasında yer alan el hareketi de Android 11'le birlikte kullanıcıların hizmetine sunulacak. Sadece bunlarla yetinmeyen geliştirici ekip, bebek emziren insan, yeni bir kalp, akciğer, ninja, damat ve gelin ve noel baba gibi emojiler de oluşturmuş durumdalar.

Android 11

Bu arada Google, Android 11 için sadece yeni emojiler oluşturmadı. Ekip, mevcut olarak kullanılabilen hemen her emojinin de üzerinden geçmiş durumda. Bu sayede emojiler, Android 11'le birlikte daha şık bir görünüme kavuştular. Ayrıca yapılan çalışmaların mevcut emojileri şıklaştırmanın yanında modernleştirdiğini de açıkça belirtmek gerekiyor.

İşte Android 11'le birlikte güncellenen bazı emojiler

Android 11

*Sağ taraftaki emojiler, Android 11'e aittir.

Bu arada, emoji oluşturmanın sadece Google ya da Apple gibi teknoloji devlerine ait bir şey olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Unicode Teknik Komisyonu, herhangi bir kullanıcı tarafından tasarlanmış olan emojileri de onay sürecine dahil ediyor. Yani hayal ettiğiniz ya da olmasını istediğiniz bir emoji varsa, bu emojiyi sizler de Unicode Teknik Komisyonu'na iletebilirsiniz. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi almak için, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2020/09/09/here-are-the-117-new-emoji-youve-got-to-learn-for-android-11/
50
15
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
50
15
7
6
3