Uzmanlara Göre Antidepresanlar, Kişiyi Ömür Boyu Bağımlılığa Sürükleyebiliyor

22
2
1
1
0
Günümüzde antidepresan kullanımı oldukça yaygınlaştı. Araştırmalara göre ABD'de 13 yaşından itibaren insanların %12’si antidepresan kullanmaya başlıyor. Mutsuz olan kişiler, sıkça antidepresana başvuruyor. Peki antidepresanların kişiyi bağımlılığa sürüklediğini biliyor muydunuz?

Günümüzde insanlar, her zamankinden daha fazla depresyon belirtileri gösteriyor. Depresyondan kurtulmak için antidepresan ilaç alan bireyler, aslında kendilerine daha çok zarar veriyor olabilirler çünkü yeni yapılan bir çalışma, uzun süreli antidepresan kullanımının kişide bazı yan etkiler oluşturabileceği konusunda bireyleri uyarıyor. Araştırmacılar, antidepresan bağımlısı kişilerin ilaç kullanmayı bıraktıkları zaman bağımlılık semptomlarına benzer bir şey gösterdiklerini savundu.

Chicago’dan 3 araştırmacı, bu konuda yapılmış olan 6 yıllık çalışmaları gözden geçirdi. Yapılan incelemelere ve deneylere göre uzun süredir antidepresan kullanan bir kişi, aniden antidepresan ilaçlarını almayı bıraktığında baş ağrısı, uykusuzluk, ajitasyon, ishal, anksiyete, yorgunluk ve grip benzeri semptomlar gösterebilir.

Uzmanlara göre doktorların ilacı son çare olarak görmesi gerekiyor:

antidepresan

'Antidepresan devam sendromu' olarak bilinen durum, elbette uyuşturucu bağımlılığı ile aynı şey değil çünkü burada kişiler, ilaçların dozajını yüksek alarak kendine zarar vermeye çalışmıyorlar.

Araştırmacılar, doktorların genellikle antidepresanları çok kolay ve sık yazığını savunuyor. Doktorların hastalarla terapi yapmak yerine onlara direkt ilaç tedavisi uygulamasının doğru olmadığını savunan araştırmacılar, antidepresan kullanımının kişinin sağlığını tehlikeye attığını söylüyor.

antidepresan

Araştırmacılar ayrıca "Birçok insan, depresyon veya kaygısını sürekli olarak ilaç kullanıp en az indirgemeye çalışıyor. Böyle güvende olduklarını düşünüyorlar, bu durumu anlıyorum fakat antidepresanlar asla kalıcı bir çözüm değildir. Aksine uzun süreli kullanımda sizi ve hayatınızı tehlikeye atar" ifadelerini kullanarak antideprasan kullananları uyardılar.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/antidepressants-can-cause-painful-withdrawal-dependence-symptoms-anxiety-and-flu-2020-2
22
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
2
1
1
0