Apple, 1 Milyar Dolara Intel'in 5G İşini Almak İstiyor

13
6
4
1
0
Akıllı telefon sektörünün liderlerinden Apple, uzun yıllar boyunca Qualcomm'la yaşadığı sorunların sonucunda yeni bir modem tedarikçisine yönelmek istemişti. Bu kararının ardından Intel'i düşünmüş ancak Intel'in yetersiz kalabileceğini belirtmişti. Firma, son çıkan bilgilere göre Intel'in 5G departmanını bünyesine katmayı planlıyor.

Apple, The Wall Street Journal'ın haberine göre Intel'in üzerinde durmadığı akıllı telefon modemi işini almak için görüşmeler düzenliyor. Bu konuda gelecek hafta bir anlaşmaya varılması ve anlaşmanın duyurulması bekleniyor.

Intel, nisan ayında 5G mobil modem işinden çıkacağını belirtmişti. Apple, bunun üzerine telefonlarında tekrardan Qualcomm'un modemlerini kullanmak için Qualcomm'la sürpriz bir anlaşmaya giderek görüşmeler yapmıştı. Intel'in CEO'su Bob Swan, Intel'in modem işinden ayrılma sebebi olarak Apple'la anlaşamamalarını göstermiş, Apple müşterileri olmadığında 5G modem işinin pek de geleceği olmayan bir iş olduğunu belirtmişti.

apple

Bu sırada Bloomberg'ün bir haberine göre Apple, Intel'in 5G modemleri iPhone'un tasarladığı zaman çerçevesi içerisinde teslim edemeyeceğini düşündüğü için yıllar süren hukuki anlaşmazlıklara rağmen Qualcomm'la anlaşmıştı. Şimdi ortaya çıkan bir bilgiye göre Apple, Intel'in 5G modemler departmanındaki çalışanları ve patentleri için en az 1 milyar dolarlık bir teklif sundu. Sonucun haftaya duyurulması bekleniyor.

Apple ile Qualcomm arasında olan anlaşmazlık sonucunda Intel, modem işinde yeni bir alıcı aradığını belirtmişti. Bu 'ilanın' üzerine fazlasıyla mantıklı bir alıcı konumunda olan Apple harekete geçti.

intel

Apple ile Qualcomm aralarındaki anlaşmazlığı atlatmadan önce Intel, Apple'ın 2018 model iPhone'larındaki modemlerin tek üçüncü parti üreticisi konumundaydı. Bunun yanı sıra Apple da modem konusunda Intel'in tek büyük müşterisiydi. Hatta neredeyse bütün Android cihazların modem konusunda Qualcomm'un çözümlerini tercih ettiği de biliniyordu.

Apple, Qualcomm'la yeni bir anlaşma içersine girmiş olsa da teknoloji devi firmanın kendi modemlerini geliştireceği söylenmişti. A serisi işlemcileriyle büyük bir başarı yakalayan firmanın bu konuda da ciddi bir başarı sağlayacağı düşünülüyordu. Şimdi Intel'i de bünyesine katan Apple, Intel'in çalışanları ve patentleriyle birlikte kendi 5G modemlerini üretmeye başlayacak ve telefonlarında da bu modemleri kullanacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/22/20706244/apple-intel-5g-modem-business-1-billion-reports-sale-qualcomm
13
6
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
4
1
0