Apple’dan Türkiye’ye Özel App Store Sayfası Geliyor

82
9
7
3
1
Apple'ın uygulama mağazası App Store, Türkiye'ye özel bir sayfaya kavuşuyor. Apple'ın Türkiye'ye özel bu sayfasında Türk geliştiricilerin ellerinden çıkan uygulamalara yer verilecek ve hem bu uygulamaların kendisi hem de uygulamaların hikayeleri anlatılacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın iPhone'lar için hizmete sunduğu App Store isimli uygulama mağazası, bünyesinde yüz binlerce uygulamayı barındırıyor. Özellikle de son birkaç yıldır Türkiye'den de geliştiriciler, bu ekosistemin daha da genişlemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Ayrıca Türk vatandaşların da Apple'a gösterdiği ilgi zaten su götürmez bir gerçek. 

Türkiye'nin ilgisini göz ardı etmeyen şirket, şimdi ise App Store'da Türkiye için özel bir bölüm oluşturdu. Oluşturulan bu bölümde Türk geliştiriciler tarafından piyasaya sürülen uygulamalar yer alacak ve bu uygulamaların Türk kullanıcılar tarafından daha iyi tanınması sağlanacak. Ayrıca bu bölümde, uygulamalarla ilgili hikayeler de bulunacak.

App Store

Apple'ın Türkiye'ye özel olarak oluşturduğu bu sayfa sadece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kapsamıyor. Öyle ki bundan sonra Türk iPhone kullanıcıları, daima bu bölümü görüntüleyebilecekler. Böylelikle App Store'un Türkiye bölümü, sürekli olarak tüketicilere yeni uygulamaları tanıtacak ve bu uygulamaların hikayesinden bahsedecek.

Apple'ın bu bölümdeki ilk uygulama hikayesi yarın yayımlanacak. İlk bölümde Türkiye'nin ilk meditasyon uygulaması ele alınacak ve bu uygulamanın bugünlere nasıl geldiği gözler önüne serilecek. Tüketiciler hem Apple radarına giren bu uygulamanın geçmişini öğrenme fırsatı yakalayacaklar hem de kendilerinin de benzer girişimlere atılabilmesi için bir motivasyon kaynağı bulmuş olacaklar. Bakalım Apple'ın Türkiye için oluşturduğu sayfa, ilerleyen dönemlerde hangi uygulamaları içerecek?

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/app-storedan-turkiye-icin-ozel-bolum-41360908
82
9
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
82
9
7
3
1