Apple, Arkadaşlarımı Bul ve iPhone'umu Bul Uygulamalarını Birleştirmeyi Planlıyor

9
5
1
0
0
Apple mühendisleri, muhtemelen iOS 13'te kullanıma sunmak üzere iPhone'umu Bul ve Arkadaşlarımı Bul uygulamalarını tek bir çatı altında birleştirecek olan 'GreenTorch' adlı uygulama üzerinde çalışıyor.

9to5Mac'in haberine göre yeni uygulama, mevcut uygulamaların aynı özelliklerine sahip olmasının yanı sıra bir cihazı uzaktan silebilme gibi başka yetenekleri de bünyesinde barındıracak. Ayrıca uygulama ile kullanıcılar, Apple cihazlarını Wi-Fi veya hücresel ağa bağlı olmasalar bile 'Ağ Bul' olarak adlandırılan özellik sayesinde izleyebilecekler.

Uygulamanın getireceği bir diğer yenilik, kullanıcıların konumlarını arkadaşlarıyla veya ailesiyle paylaşabilmeleri. Ayrıca kullanıcılar, arkadaşlarına paylaşma isteği de gönderebileceği gibi konumlarını arkadaşlarıyla paylaştıklarında arkadaşları, ne zaman geldiği veya bulunduğu yeri terk ettiği hakkında bildirim oluşturabilecekler. Yani kullanıcı, dilediği zaman dilediği kişiyle konumunu canlı olarak paylaşabilecek. Tüm bunların yanında yeni uygulama, Apple uygulamalarının iOS ve Mac üzerinde çalışabilmesine olanak sağlayan Marzipan çapraz platformuna dâhil olacak.

Ayrıca Apple, kullanıcıların bu yeni uygulama ile sadece Apple cihazlarını değil herhangi bir ögeyi izleyebilmelerini sağlamayı umuyor. Şirket, bu amaçla "B389" adı verilen yeni bir donanım türü üzerinde çalışıyor.

Tüm bunların ne zaman yayımlanacağı hakkında bir bilgi yok ancak tahminlere göre yeni iPhone modelleri ile birlikte bu uygulamanın da tanıtımı yapılabilir. Yani Arkadaşımı Bul ve iPhone'umu Bul uygulamalarının yerine geçecek yeni uygulamanın tanıtımının Eylül ayında gerçekleşmesi muhtemel.

Kaynak : https://bgr.com/2019/04/17/find-my-iphone-app-redesign/
9
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
1
0
0