Apple, Ekranı Orijinal Olmayan iPhone 11'lere Kalıcı Bildirim Gönderecek

94
35
12
6
6
Apple, iPhone 11 serisi için yeni bir uyarı belgesi yayınladı. Yayınlanan belgede iPhone 11 serisi modellere orijinal olmayan ekran değişimi yapıldığı takdirde tüketicilere kalıcı bildirimlerin gönderileceği ifade ediyor.

Apple, geçtiğimiz haftalarda tanıtmış olduğu iPhone 11 serisi ile ilgili bir belge yayımladı. Yayımlanan belgede, iPhone 11 serisine orijinal olmayan ekran değişimi yapılması halinde cihazların bu durumu anlayacağı ve kullanıcılara bildirim göreceği ifade ediliyor. Ancak Apple'ın açıklamalarına göre bu bildirim, tüketicilerin iPhone 11 kullanımını etkilemeyecek.

Apple, iPhone 11 serisi ile ilgili yayınladığı belgede üretilen ekran panellerinin ve diğer tüm donanımsal ürünlerin, Apple teknikerleri tarafından özel olarak hazırlandığını ve mükemmel bir iPhone deneyiminin ancak orijinal donanımla olacağını söylüyor. Ayrıca Apple'a göre orijinal olmayan ekranların kullanması, ortaya pek çok sorun da çıkartabilir.

İşte Apple'ın iPhone 11 serisine göndereceği o bildirim

iPhone 11

"Bu iPhone, gerçek bir Apple ekranı olduğunu doğrulayamıyor."

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre iPhone 11'lerin ekranı, yetkisiz kişiler tarafından ve orijinal olmayan panellerle değiştirildiği takdirde çoklu dokunmatik eylemlerinde sorunlar yaşanabileceğini, gerekli hassasiyetin olmayabileceğini, renklerin doygunluğunda azalmaların yaşanabileceğini ve renklerin gerçek tonlarının yakalanamayabileceğini söylüyor.

Apple'ın bu konudaki bir diğer uyarısı ise yetkisiz kişiler tarafından yapılacak olan ve orijinal olmayan ekranların yol açabileceği diğer sorunlarla ilgili. Apple, ekranın kalitesine bağlı olarak batarya performansının düşebileceğini ve ısınmaların yaşanabileceğini söylüyor. Apple'a göre ekran değişimi sırasında bataryaya zarar verilirse ortaya çok daha ciddi sorunlar çıkabilir.

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre orijinal ekran kullanmayan iPhone 11 sahipleri, değişimden sonraki 4 gün boyunca kilit ekranlarında yukarıdaki bildirimi görecekler. Sonrasındaki 15 gün boyunca ise tüketiciler, bu bildirimi "Ayarlar" menüsü içinde görecekler. Ardından "Hakkında" bölümüne taşınacak olan bu bildirim, ekran orijinal olana kadar o bölümde kalacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/25/20884287/apple-iphone-11-pro-max-display-screen-replacement-verification-warning
94
35
12
6
6
Emoji İle Tepki Ver
94
35
12
6
6