Beklenen Oldu: Apple, iPhone 12'nin Gecikeceğini Doğruladı

30
12
6
3
2
Apple, yaklaşmakta olan iPhone modelleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Şirketin Finans Birimi Başkanı Luca Maestri, iPhone 12 serisinin birkaç hafta gecikeceğini açıkladı. Bu açıklamayla Apple, tarihinde ilk kez bir iPhone'un gecikeceğini duyurmuş oldu.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, şu sıralar yeni iPhone modeli ile gündemde. Apple'ın yeni amiral gemisi telefonları ile hemen her gün yeni bir gelişme yaşanıyor ve bizler de bu gelişmeleri sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Şimdiyse şirket, yaklaşmakta olan iPhone modelleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın, Apple tarihinde bir ilk olduğunu söylemek gerekiyor.

Apple, her yıl eylül ayında bir etkinlik düzenliyor ve amiral gemisi iPhone modellerini tanıtıyor. Ancak bu yıl, tüm dünyada olağanüstü bir süreçten geçiliyor. Bunun nedeni tahmin edebileceğiniz üzere koronavirüs salgını. Apple'ın yaptığı son açıklamaysa, şirketin koronavirüs salgınından üzerine düşeni aldığını gösteriyor. Apple tarafından yapılan açıklamalara göre iPhone 12 serisi, birkaç hafta gecikecek.

iPhone 12

Apple, iPhone 12'nin gecikeceğini doğruladı

Apple, geçtiğimiz saatlerde 2020'nin üçüncü çeyreği için mali tablosunu açıkladı. Hatta bizler de Apple'ın bu çeyrekte neler yaptığını sizlere aktarmıştık. İşte bu mali tablo açıklamasının ardından bazı basın açıklamalarında bulunan Apple'ın Finans Grubu Başkanı Luca Maestri, "Bildiğiniz gibi, geçen yıl Eylül ayı sonlarında iPhone satmaya başladık. Bu yılsa, arzın birkaç hafta sonra hazır olmasını bekliyoruz.” cümlelerini kurdu.

Apple, geçtiğimiz yıl eylül ayının sonlarında yeni iPhone modellerinin geciktiğini açıkladı. Maestri'nin yaptığı açıklamalarsa, iPhone 12 serisinin eylül ayı sonu değil, ekim ayında piyasaya sürüleceğini gözler önüne seriyor. Apple tarafından yapılan açıklamalar, özellikle de son dönemlerde pek çok teknik analist ve sızıntı kaynağının ortaya attığı iddiaları ne yazık ki doğrulamış oldu.

iPhone 12

Apple'ın bir iPhone'u ekim ya da kasım ayında piyasaya sürmesi ilk kez gerçekleşen bir şey değil. Mesela iPhone X kasım ayında, iPhone XR ise ekim ayında piyasaya sürülmüştü. Ancak şirket, geçtiğimiz dönemlerde hiçbir zaman bir iPhone modelinin gecikeceğini açıklamamıştı. Ayrıca Apple, geçtiğimiz yıllarda duyuracağı iPhone modelleri ile ilgili herhangi bir açıklama da yapmamıştı.

Apple'ın bu yıl, 5G bağlantı desteğine de sahip olan OLED ekranlı en az dört iPhone modeli duyurması bekleniyor. Bu modeller arasındaki temel fark ise kamera kurulumları olarak karşımıza çıkacak. Örneğin iPhone 12 Pro da gelişmiş bir LIDAR sensörünün olacağı ifade ediliyor. Apple'ın yapacağı açıklamalarla birlikte iPhone 12 ile ilgili tüm detayları gün yüzüne serecek.

Kaynak : https://9to5mac.com/2020/07/30/apple-confirms-2020-iphones-will-launch-a-few-weeks-later-than-usual/
30
12
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
30
12
6
3
2