8
6
3
1
0

Apple’ın son dönemde çıkmış akıllı telefonları arasında en ucuzu olarak nitelendirebileceğimiz iPhone SE 2020 ile 12.000 TL civarında satılan iPhone 11 Pro’yu karşılaştırdık. Aralarında iki katından daha fazla fiyat olan bu akıllı telefonların ikisi de şirketin en güncel akıllı telefonları arasında yer alıyor. Her iki telefonda da Apple’ın en güncel yonga seti A13 Bionic’in bulunuyor ve bu bakımdan hangi telefonun daha hızlı çalıştığı fazlasıyla merak ediliyor. 

Bugünkü incelememizde öncelikle bu iki telefonun uygulama açma başarısını karşılaştırdık. Her iki telefonun da son derece hızlı çalıştığını gördüğümüz bu incelememizde 12.000 TL’lik iPhone 11 Pro bir miktar daha başarılı oldu. Yaklaşık 5.300 TL fiyata sahip iPhone SE 2020 ise fiyat-performans açısından bakıldığında son derece başarılı bir performans gösterdi. 

Kamera

Apple’ın yeni nesil akıllı telefonlarının kamera performanslarına baktığımızda, yine arkasında 3 kamera bulunan iPhone 11 Pro’nun tek kameralı iPhone SE’ye göre daha başarılı olduğunu görüyoruz. Yine de aradaki bu farkın çok da yüksek olmadığını, iPhone SE 2020’nin de son derece başarılı çekimler yaptığını söyleyebiliriz. iPhone 11 Pro, bu noktada daha çok geniş açı gibi özelliklerle fark yaratıyordu.

Tasarım

İki telefon arasındaki en büyük farklardan biri de tasarımları. iPhone 11 Pro, üst tarafında çentiği bulunan ve ön tarafın büyük kısmı ekran olan bir cihaz. iPhone SE 2020 ise üst ve alt kısımda geniş çerçeveleri olan, Touch ID ile kullanılabilen bir telefon olarak dikkat çekiyor. Elbette bu noktada iPhone 11 Pro’nun ekranının çok daha büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakıyorum. Sizce bu iki telefonun tasarım ve donanım farkı, arasındaki yüksek fiyat farkına değer mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlere iletebilirsiniz.

8
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
3
1
0