Ash, 22 Yılın Sonunda Bir Pokemon Ligi Kazanmayı Başardı

44
11
3
1
1
Pokemon serisi çok uzun süredir devam eden bir yapım. Bu yılki seride Ash Ketchum adlı ana karakterimiz, uzun yıllar sonra ilk defa Pokemon Ligi’ni kazanmayı başardı.

Pokemon oyununun daha iyi tanınması için hazırlanan animasyon serisi dünya çapında büyük sansasyon yaratmış ve Nintendo’nun çok da yaygın olmadığı pek çok ülkede büyük ilgi görmüştü. Bugün Pikachu karakterinin dünyanın her yerinden hayranları var. 

22 yıldır 10 yaşında olan ve Pokemon Ligi’ni kazanmaya çalışan Ash, serinin en son versiyonu olan Pokemon Sun&Moon’da Alola bölgesi Pokemon Ligi’ni kazanmayı başardı. 

Ash’in şampiyonluğunun ardından Twitter adeta çılgına döndü. Pek çok marka ve ünlü, Ash’in başarısını öven gönderiler paylaştı. Sosyal medya sitesinde #anipoke ve karakterin orijinal ismi olan #satoshi hashtagleri birkaç saat boyunca dünyada trendlere girdi. 

“Tebrikler”

“Satoshi hala ligi kazandığına inanamıyor”

Ash Ketchum’a Pokemon Ligi’ni kazandığı 1998’deki daha genç kendinden tebrikler… evet, çok çalışmak, kararlılık, iyi arkadaşlar ve biraz şans karşılığını veriyor.” (Veronica Taylor, ABD versiyonunda Ash’i seslendirmişti).

Ash Ketchum'ın İlk Şampiyonluğu

ash alola ligi

Bu noktada bazı kullanıcılar Ash’in daha önce de lig kazandığını söylüyor ve tartışma devam ediyor. O noktada da açıklamalar yapalım. Ash “Pokemon Ligi’ni” değil “bir Pokemon Ligi’ni” kazandı. Bu turnuvalar bölgesel olarak yapılıyor ve Ash, Alola bölge turnuvasını kazandı. Battle Frontier bir şampiyonluk değil daha ziyade bir meydan okumadır. Orange Island da kendi başına bir bölge değildir.

Böylece Ash Ketchum, 22 yıl sonra oyunlarda yer alan resmi bir ligi kazanmış oldu ve Alola’nın ilk şampiyonu olarak tarihe geçti. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/after-22-years-ash-ketchum-has-finally-become-a-pokemon-master/
44
11
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
44
11
3
1
1