Aston Martin, Otonom Araçların Dünyasına Hazırlanıyor

14
1
1
0
0
Otonom araç endüstrisi gelişmeye ve genişlemeye devam ederken sektör için adım atan üreticilerden birisi de Aston Martin olacak. Aston Martin yöneticisi Nikki Rimmington’a göre şirket, otonom araçların olduğu bir geleceğe hazır.

Aston Martin, otonom araçların dünya genelinde yaygın bir ulaşım aracı hâline gelebileceğini öngörerek radikal bir şekilde endüstri değişikliğine hazırlanıyor. Aston Martin, bundan sonra otonom araçlara ağırlık verecek.

aston martin lagonda

Londra'da düzenlenen Driving the Future etkinliğine katılan Aston Martin yöneticisi Nikki Rimmington, firmanın ve Lagonda'nın kullanıcı tabanının inanılmaz şekilde değişeceğine inandığını açıkladı. Rimmington'a göre ihtiyaçlarımızın değişmeye başlaması ve satın alma gücünün artması gibi faktörler Aston Martin’in müşteri tabanını büyük ölçüde değiştirecek. Ayrıca Rimmington, artan şehirleşmenin yanı sıra daha hareketli ve yaşlanan nüfusun marka üzerinde etkili olacağını söyledi. Rimmington, "Otonominin tüm potansiyellerini değerlendirmek gerekiyor. Bizim için en önemli olan şey, bir yere hızlı bir şekilde gidebilmek. Otonom sistemlerin bunu desteklemesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Aston Martin’in bu düşüncesine bakınca otonom araçların şehirlerde toplu olarak kullanılan ve uygun fiyatlı araçlar olabileceğini düşünebilirsiniz ancak durum şu an böyle değil. Rimmington, İngiliz otomobil üreticisinin varlığını üst düzeyde tutabilmek amacıyla otonom araç teknolojisinde kullanacağı hizmet ve malzemelerin çok üst düzey olabileceğini söyledi ve geliştirilmiş otonom araçlardan işletmeler için filolar oluşturulabileceğinden bahsetti.

aston martin

Aston Martin, şu anda bir farklı klasmanlarda araçlar üretirken Legonda, önümüzdeki birkaç yıl içinde ortaya çıkacak olan tamamen elektrikli bir sedan ve SUV’u piyasaya sürmeyi planlıyor.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/359633/aston-martin-otonom/?utm_source=RSS&utm_medium=referral&utm_campaign=RSS-all-
14
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
1
1
0
0