Aston Martin, 'O Paraya Yarış Arabası Alırım' Dedirten Fiyatıyla Yarış Simülatörünü Duyurdu

40
10
5
4
4
Birçok kişinin hayallerini süsleyen lüks arabalar tasarlamasıyla bilinen Aston Martin, çok daha farklı bir alanda kendini göstermeye hazırlanıyor. Lüks otomotiv markası, lüks spor araba fiyatına bir yarış simülatörü çıkaracak.

Oyuncu ekipmanları genellikle normal ekipmanlara oranla biraz daha pahalı ve biraz daha havalı olmalarıyla bilinir ancak lüks otomotiv markası Aston Martin, çıtayı arşa çıkaracak bir ürünle oyunseverlerin karşısına çıktı. Özellikle yarış meraklılarını yakından ilgilendiren ekipman, absürt fiyatıyla da dikkatleri üzerine topladı.

Şu anda fikir aşamasında olan bu 'son derece lüks yarış simülatörü', birçok kişinin hayallerini süsleyen arabalarla aynı fiyatta. Bu ultra lüks simülatörün fiyatıysa 74.000 dolar. Başka bir deyişle yaklaşık 555 bin TL.

Aston Martin'in araba fiyatına satacağı yarış simülatörü

Aston Martin

ARM-C01 tarafından tasarlanan simülatör, Aston Martin'in estetik anlayışını kesinlikle yansıtıyor. Simülatör ayrıca karbon fiber bir çerçeve, Aston Martin yarış ızgarası ve Aston Martin Valkyrie'nin koltuğunu andıran bir oturma pozisyonu ile birlikte geliyor. Aston Martin'in bu ürünü hazırlarken İngiliz firma Curv Racing Simulators ile birlikte çalıştığı da biliniyor.

Yapılan açıklamalardaysa ekibin söylediği şeylerin başında "Bu bir araba olmasa da biz simülatörü yaparken arabalardan ilham aldık" ifadesi yer aldı. Yarış serisindeki Aston Martin'lerle benzer oranlara sahip olması hedeflenen simülatörün bir sanat eseri olduğuna da değinildi.

Aston Martin

Aston Martin, bu simülatörlerden fazlasıyla sınırlı sayıda üretmeyi planlıyor. Yalnızca 150 adet üretilmesi planlanan simülatörlerin az önce bahsettiğimiz gibi 74 bin dolardan veya 555 bin Türk lirası üzerinden satılması bekleniyor.

Aston Martin, tamamen elektrikli aracı Rapid E konusunda da benzer bir 'sınırlı sayıda satış' politikasına gideceğini söylemişti ancak 604 beygirlik elektrikli araçların projesi, bu yılın başlarında rafa kaldırıldı. Şimdiyse Şirket, bu yılın sonlarına doğru 74 bin dolarlık yarış simülatörünü piyasaya sunacağını belirtiyor. Bir yarış simülatörünün elektrikli bir arabadan daha başarılı olup olamayacağını ise zaman bize gösterecek diyebiliriz.

Kaynak : https://www.engadget.com/aston-martin-esports-racing-simulator-140627066.html
40
10
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
40
10
5
4
4