Atlassian ile Ortaklık Kuran Slack, HipChat ve Stride'ı Öldürüyor

4
3
2
2
2
Atlassian ile oldukça stratejik bir ortaklık kuran Slack, HipChat ve Stride'ı öldürerek müşterilerini kendine alıyor. Böylece şirket, şirket içi iletişimdeki gücünü daha da arttırmış olacak.

Şirket içi sohbet hizmetleri de bulunan yazılım şirketi Atlassian, bulut tabanlı bir ekip iş birliği uygulaması olan Slack ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklık ile birlikte Atlassian, şirket için sohbet yatırımlarını Slack’e gerçekleştirecek. Ayrıca Slack de Atlassian’a ait olan HipChat Cloud ve Stride’ın IP’lerini satın alıyor.

Atlassian, gelecek yıl hem HipChat Cloud’u hem de Stride’ın hizmetlerini sonlandırmayı planlıyor. Şirket, bu iki servisten hizmet alan müşterilerini ise Slack’e yönlendirecek ve geçiş sırasında yardımcı olacak.  Atlassian, ürünleri arasında çok daha iyi entegrasyonlar kuracağı konusunda da söz verdi.

Atlassian başkan yardımcısı Joff Rodburn, konu ile ilgili yaptığı açıklamada tecrübeli çalışanların işlerini doğru bir şekilde yapmak için en iyi araçlara sahip olmak istediğini, bu nedenle de milyonlarca insanın Atlassian ve Slack kullandığını dile getirdi. Rodburn ayrıca kurdukları ortaklığın müşteri odaklı felsefelerini güçlendireceğini söyledi.

Slack, şirket içi iletişim ve dosya paylaşımı konusunda hala zirvede yer alıyor. Microsoft, Microsoft Teams’ni ücretsiz sürümünü yayınlayarak Slack’e bir tehdit oluşturmaya başlasa da HipChat ve Stride'ın ‘intihar’ ederek müşterilerini Slack’e yönlendirmesi, Slack’in uzun bir süre daha zirvedeki yerini garantilemesini sağlayacak.

Kaynak : https://thenextweb.com/insider/2018/07/26/atlassian-and-slack-join-forces-to-dominate-workplace-chat/
4
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
4
3
2
2
2