Çevre ve Şehircilik Bakanı, Toplamda Ne Kadar Müsilajın Temizlendiğini Açıkladı

49
20
12
7
0
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde devam eden müsilaj temizleme çalışmalarında son duruma dair bilgi verdi. Toplanan toplam müsilaj miktarını açıklayan Kurum, çalışmaların hangi illerde toplamda kaç bölgede devam ettiğine dair de bilgi paylaşımında bulundu.

Marmara Denizi'ni kaplayan ve son birkaç gündür gelen haberlerle ne yazık ki Ege Denizi'ne doğru da yayıldığı anlaşılan müsilaj ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde bir acil eylem planı açıklanmıştı. Bu plana göre Marmara Denizi koruma alanı ilan edilecek ve 7/24 müsilaj temizleme çalışmaları yapılacaktı. Ayrıca müsilaja sebep olan en önemli etkenlerden biri olan atıkların denetlenmesi noktasında da önemli kararlar alındı. Buna göre tüm su arıtma tesisleri biyolojik arıtma tesisine dönüştürülecek.

Acil eylem planı kapsamında başlayan müsilaj temizleme çalışmalarında dördüncü gün geride bırakıldı. Dört gündür Marmara Denizi'nin farklı bölgelerinde devam eden temizleme çalışmalarının güncel durumuna dair açıklamalar ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile güncel durumu özetleyen Kurum, toplamda temizlenen müsilaj miktarını da açıkladı.

Toplamda 77 ayrı bölgede çalışmalar devam ediyor:

müsilaj temizleme çalışmaları

Kurum'un açıklamalarına göre yedi ilde toplamda 77 bölgede devam eden çalışmalarda dördüncü günün sonunda 1197,2 metreküp müsilaj temizlendi. Toplanan müsilajın bertaraf edilmek üzere depolama tesislerine gönderildiğini belirten Kurum, müsilaj temizleme seferberliğinin devam edeceğini söyledi.

Bakan Kurum twitter

Temizleme çalışmalarının devam ettiği illerin her biri için de toplanan müsilaj miktarını açıklayan Kurum tarafından paylaşılan miktarlar ise şöyle;

  • İstanbul 218,7 m³
  • Kocaeli 95,5 m³
  • Bursa 88 m³
  • Tekirdağ 44 m³
  • Balıkesir 182 m³
  • Çanakkale 146 m³
  • Yalova 423 m³
Kaynak : https://www.indyturk.com/node/372696/haber/bakan-kurumdan-m%C3%BCsilaj-a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1-4-g%C3%BCnde-1197-metrek%C3%BCp-temizlendi
49
20
12
7
0
Emoji İle Tepki Ver
49
20
12
7
0