Behzat Ç. Anlaşmazlığının Nedeni Kesinleşti: Erdal Beşikçioğlu

289
75
62
25
17
Türk televizyon tarihinin en unutulmaz dizilerinden Behzat Ç., altı yıllık aranın ardından BluTV’de internet dizisi olarak geri dönmüştü. Hikaye devam etti etmesine, ancak sosyal medyadan edindiğimiz bilgilere göre dizi ekibi ve BluTV yeni bir sezon için anlaşamadı. Behzat Ç.’nin beşinci sezon çekimleri başlamadan proje durdu.

İnternetin TV dizilerine karşı büyük bir üstünlük göstermeye başladığı son dönemde, daha önce çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen TV dizilerinin internet dizisi olarak geri dönmesi isteniyordu. İzleyiciler tarafından yapılan bu talebin karşısında BluTV, söz konusu dizilerden birisi olan Behzat Ç.’yi dördüncü sezonuyla ve yeni formatıyla yayınladı. 

Aradan geçen 6 yıla rağmen Behzat Ç., her ne kadar eski havasını veremese de tekrar gündeme oturdu. Eksiklere rağmen dizinin kadrosundaki yeni isimler, izleyicinin gözünde anlam kazanmaya başladı. İzleyiciler tam yeni Behzat Ç.’ye alışmışken 9 bölümlük tadımlık giriş hikâyesinin sonuna geldik.

Behzat Ç.'nin BluTV macerası sona erdi:

behzat ç beşinci sezon 

Bu süre zarfında BluTV, dizinin 45 dakikalık formatını 60 dakikaya çıkaracağını ve yeni sezon çekimlerinin de yakında başlayacağını duyurmuştu. Hatta yeni sezonda Harun gibi klasikleşmiş karakterlerin geri döneceğine dair söylentiler ortaya çıktı. Nitekim edindiğimiz son bilgilere göre Behzat Ç., beşinci sezon için yapım öncesi aşamasındayken iptal oldu.

BluTV ve Behzat Ç. ekibi; dizinin tüm zamanlarda beşinci, BluTV'deki ikinci sezonu için anlaşamadı:

behzat ç

Dizide Behzat’ın ağabeyi Şevket’e hayat veren Ege Aydan, bugün Instagram hesabındaki bir gönderisine yapılan yoruma yanıt verdi. Aydan yeni sezonun vaktini soran bir takipçisine, “Proje durdu ne yazık ki anlaşamadılar” şeklinde yanıt verdi. Aydan, yorumunu kısa süre sonra sildi. Böylece bir süredir ortalıkta dolaşn iddiaların gerçek olduğu da anlaşıldı.

Muhtemelen BluTV cephesi, Behzat Ç. hayranlarını üzmemek için şimdilik bir açıklamada bulunmuyor. Belki de şirket, dizi ekibiyle anlaşmanın farklı yollarını arıyor. Belki de Behzat Ç. için BluTV cephesinde umutlar tamamen tükendi ve ekip son teklifleri de kabul etmedi. Görüşmenin detayları, henüz iki taraf da duyurmadı.

Edindiğimiz bilgilere göre Behzat Ç. ekibinin yeni sezonda maddi konularda anlaşamadığı da söyleniyor. Muhtemelen resmi bir açıklama gelene kadar iptal sebebi net şekilde belli olmayacak. Dizinin hayranları ise Behzat Ç.’nin geri dönmesini bekleyip, alternatif platformların adını sayıklamaya başladılar bile.

Ege Aydan, Instagram hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı:

()

Aydın Doğan Yalçındağ'dan Webtekno'nun haberine ilişkin Twitter üzerinden açıklama geldi:

Behzat Ç. Anlaşmazlığı Büyüyor: Hayalet ve BluTV'den Art Arda Açıklama Geldi:

Behzat Ç.’nin Hayalet'i İnanç Konukçu, anlaşmanın yapılamadığını projenin durduğunu doğruladı:

behzat ç

BluTV ve Behzat Ç. ekibinin dizinin yapım sürecinde anlaşmaya varamadığı bilgisi, Hayalet karakterine hayat veren İnanç Konukçu tarafından da doğrulandı.

BluTV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, Twitter’da Webtekno’yu da etiketleyerek “Bu haber yanlış sona erdiği yok. Keşke bize ulaşsanız reis bu tür haberler yapmadan” açıklamasında bulunmuştu. Dizinin ana kadrosunda yer alan önemli isimlerden İnanç Konukçu’ya göre anlaşma yapılamadı ve Behzat Ç.'nin yeni sezonu proje aşamasındayken durdu.

BluTV'den de açıklama geldi: Behzat Ç. iptal olmadı

Yaşanan tartışmalara ilişkin BluTV tarafından da bir açıklama yapılması talebiyle platform yöneticilerine ulaştık. BluTV yetkilileri, CEO Aydın Doğan Yalçındağ'ın açıklamasının geçerliliğini koruduğunu ilettiler. Bir başka deyişle BluTV, dizinin önemli oyuncularından İnanç Konukçu'nun açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını belirtiyor. Yani BluTV'nin Webtekno'ya ilettiği bilgilere göre Behzat Ç. devam edecek.

Ortalık yangın yeri: Pek bundan sonra Behzat Ç.'ye ne olacak?

Anlaşılan o ki dizinin geleceği için her iki tarafın da görüşleri farklı ve ortada ciddi bir anlaşmazlık bulunuyor. Bu anlaşmazlık nasıl çözülür bilemiyoruz, ancak Behzat Ç.'nin BluTV macerasının -şimdilik- sonuna geldiğimizi söylemek mümkün. Elbette prodüksiyon aşamasında pek çok şey değişebiliyor ve iki taraf anlaşırsa dizi BluTV bünyesinde yayın hayatını sürdürebilir. Aksi halde projenin devamlılığı için alternatif platformlar devreye girebilir ya da Behzat Ç. ikinci kez yayın hayatını sonlandırabilir. 

Dizinin iptal olma nedeni belli oldu: BluTV, yeni sezon için Erdal Beşikçioğlu ve Nejat İşler'i ikna edemedi

behzat ç

Dizinin başrolü Erdal Beşikçioğlu, BluTV'nin çekeceği ikinci sezon öncesinde platformun teklifini kabul etmedi. Beşikçioğlu'na ek olarak Behzat baş düşmanı Ercüment karakterine hayat veren Nejat İşler'in de "Ben bu projede artık yokum" dediği öğrenildi. 

Senaryo ile ilgili alınan kararlar, yapılan değişikliklerden dolayı Behzat Ç. iki önemli ismini, hatta Behzat karakterinin kendisini kaybetmişe benziyor. BluTV'nin anlaşma konusunda oyunculara karşı ısrarlığı olduğu da elimize ulaşan detaylar arasında yer alıyor. Bu arada Şevket karakterine hayat veren Ege Aydan, Instagram hesabından da farklı karakterlere odaklanan Behzat Ç. evreninde geçecek bir başka dizinin sinyallerini verdi.

Tüm güncel bilgileri anbean sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Webtekno'yu Instagram ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz.

289
75
62
25
17
Emoji İle Tepki Ver
289
75
62
25
17