Bilim İnsanları, Uzay Savaşının Neye Benzeyeceğini Açıkladı

12
6
4
1
0
Gelecekte gerçekleşebilecek uzay savaşlarının nasıl olacağını hiç düşündünüz mü? İngiltere’den iki bilim insanı, geleceğin uzay savaşlarının nasıl olacağını anlattılar. Araştırmacılar, uzay savaşlarının Star Wars’taki gibi olmayacağını söylüyor.

Birmingham Üniversitesi’nden Gareth Dorrian ve Nottingham Trent Üniversitesi’nden Ian Whittaker, geleceğin uzay savaşlarının nasıl olacağı ile ilgili olarak bir makale kaleme aldılar. İki bilim insanın uzay savaşlarına dair yazdıkları makale, Conversation’da yayınlandı. 

Gareth Dorrian ve Ian Whittaker’ın uzay savaşları ile ilgili yazdığı makalede, “Yüzeydeki herhangi bir gözlemci, atmosferde bir uzay aracı parçalanmadıkça ya da atmosfer enkazla dolmadıkça uzay savaşının doğrudan etkisini göremez. Bununla birlikte uzay savaşının saldırıları Dünya'daki hayatımızı etkileyebilir. GPS, televizyon hizmetleri ve hatta para çekme hizmetleri bu saldırıdan etkilenebilir” dediler.

uzay savaşı

İki bilim insanı, ülkelerin askeri güçleri, diğer ülkelerin uydularını etkisiz hale getirebilecek, radyo sinyallerini etkileyecek ve hatta tahrip edecek enerji silahlarını kullanmaları muhtemel olduğunu düşünüyor. Fransa ve Rusya başta olmak üzere ülkeler, uydularını savunma ve hatta rahatsız edici pozisyonlara taşıyabilecek teknolojiler geliştiriyorlar. 

Ülkelerin hükümetleri, düşman uydularını havaya uçurmak için kinetik enerji mermileri kullanabilirler. En son Hindistan, mart ayında böyle bir deneme gerçekleştirdi ve başarıya ulaştı. Hindistan, mart ayında bir füze ile uydu vurmayı başardı. 

uzay savaşı

Kinetik enerji mermileri ve sıradan füzeler işe yaramadığı koşullarda hükümetler, nükleer silahlara da başvurabilirler. 1960’lı yıllarda ABD, Starfish Prime isimli bir denemede yüksek irtifalı nükleer füzeleri denedi. Gareth Dorrian ve Ian Whittaker, böyle bir girişimin uydular üzerinde yıkıcı bir etkisi olacağını düşünüyor. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/space-war-look-like-experts
12
6
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
4
1
0