Bilim İnsanlarının Paylaştığı, Kimsenin Bilmediği Bazı Korkunç Bilimsel Gerçekler

126
40
16
6
5
Reddit'te bazı kullanıcılar, insanların hakkında neredeyse hiçbir fikrinin olmadığı bazı korkunç bilimsel gerçekleri açıkladı. Bilim insanları için normal olan bazı gerçekler, sıradan vatandaşlar için oldukça ürkütücü ve korkunç olabiliyor.

Herkes her şeyi bilemez, bu konuda hemen herkes hemfikirdir. Öte yandan bazen de insan, karşısındakinin ne bildiğini bilmeyebilir. Özellikle bilim insanlarının kendi alanlarında herkesin bildiği şeyleri sıradan vatandaşların da bildiğini düşünmelerine sıklıkla rastlarız.

Reddit'te yer alan bir başlıkta da kullanıcılar, kendi çalışma alanları için oldukça sıradan olan ancak herkesin bilemeyebileceği, ürkütücü ve zaman zaman da korkunç bilgileri paylaştı. Bunlardan bazıları diğerlerinden bir adım öne çıktı.

Şarbonlu mektuplar şimdi anlaşıldı

şarbon

Şarbon toprakta sporlanma yaparak yüzlerce yıl boyunca barınabilir. Toprağa müdahale edildiğinde bu sporlar aktifleşip solunabilir.

Neyi kaybettiler neyi?

kayıp bomba

1958 yılında yaklaşık 3,5 tonluk bir bomba Georgia kıyılarında kayboldu ve asla bulunamadı.

Yok be ne acıması

anestezi

Bazı anestezi çeşitleri acıya karşı uyuşukluk hissi yaratmaz, acı çektiğinizi unutturur.

Baki kalan bir hoş seda

ses dalgaları

Beyin dalgası kayıtlarına göre insanların en son kaybettiği yetisi işitme duyusudur.

Galactus, sen misin?

great attractor

Büyük Çekici (Great Attractor) adı verilen ve Samanyolu'na 150-250 milyon ışık yılı mesafede bulunan yerçekimi anomalisi, Samanyolu'nu da kendisine çekmektedir. Kendi galaksimizle aynı düzlemde olması nedeniyle bu anomaliyi gözlemleyemediğimiz için ne olduğuna dair bir fikrimiz de yok.

Portakal suyuna hücum

portakal suyu

İskorbüt hastalığının korkutucu olduğunu duymuşuzdur. Hastalığı korkutucu yapanın ne olduğu ise pek bilinmez. Bu hastalık C vitamini eksikliğinde olur. C vitamininin yetmediği durumlarda, vücudumuzdaki yara dokuları yeniden emilerek bedenimize karıştırılır. Buna iç organlarımızdan geçirdiğimiz ameliyatlardan kalan izler de dahil.

Yüzüklerin Efendisi gerçek değilmiş

gollum

Lava düşerseniz Gollum gibi erimezsiniz. Lavın üzerinde yanar ve buharlaşır vaziyette kalırsınız. Çok hızlı öleceğinizi ise söylemeye gerek yok.

Dümdüz naaş yakılmaz

krematoryum

Krematoryumlarda, belli yağ oranının üstünde yağa sahip olan insanlar, yangın çıkarmasınlar diye özel olarak düşük sıcaklıklarda pişirilerek yakılır.

Kullanıyoruz ama hayırlısı

anestezi

Genel anestezinin nasıl çalıştığı tam olarak bilinmemektedir.

İyi en azından kontrol etmişler

nükleer bomba

ABD, atom bombaları üzerine çalışmaya başladığında, bombaların yaratacağı nükleer reaksiyonun atmosferi yakıp yok edip etmeyeceğini bilmiyordu.

Kaynak : https://www.iflscience.com/editors-blog/scientists-are-sharing-scary-science-facts-that-the-public-knows-nothing-about/
126
40
16
6
5
Emoji İle Tepki Ver
126
40
16
6
5