Bill Gates, Okuduğu Tüm Kitaplar İçinde En Sevdiği 5 Tanesini Paylaştı

21
4
2
1
0
Microsoft'un kurucusu, milyarder ve sıkı bir kitap okuyucusu olan Bill Gates, bugüne kadar okuduğu tüm kitapların içinden en sevdiği 5 kitabı takipçileriyle paylaştı.

Microsoft’un kurucusu dahi milyarder Bill Gates, her ne kadar sık sık komplo teorileriyle anılan melek yüzlü bir şeytan olarak bilinse de kendisi aynı zamanda Gates Vakfı ile milyonlarca insanı yardımcı oluyor. Sıkı bir kitap okuyucusu olan Gates ayrıca GatesNotes isimli internet sitesinde ve YouTube kanalında düzenli olarak kitap önerileri paylaşıyor.

Geçtiğimiz gün yayınladığı video ile bu kez farklı bir tarzda kitap önerisinde bulunan Gates, bugüne kadar okuduğu tüm kitapların içinde en sevdiği 5 tanesi izleyicileriyle paylaştı. Kendisi daha önce Covid-19 salgını ve yaz mevsimine özel konularda kitap önerilerini de paylaşmıştı. Gelin hep birlikte ünlü milyarderin önerdiği kitaplara bakalım.

Bill Gates’in en sevdiği 5 kitap

Stranger in a Strange Land- Robert A. Heinlein (Yaban Diyarlardaki Yabancı)

 Amerikalı yazar Robert A. Heinlein'ın 1961 tarihli bilimkurgu romanı olan kitap Mars'ta doğan ve Marslılar tarafından büyütülen bir insan olan Valentine Michael Smith'in erken yetişkinlik çağında Dünya'ya gelişini ve dünya kültürü ile etkileşimini anlatır.

Surrender: 40 Songs One Story- Bono (Teslimiyet: 40 Şarkı Bir Hikâye)

Dünyaca ünlü şarkıcı söz yazarı ve U2'nun solisti Bono'nun yazdığı bu kitap, yaşadığı olağanüstü hayatı, karşılaştığı zorlukları ve onu şekillendirip ayakta tutan arkadaşlarını ve ailesini anlattığı, bu olayların şarkılarına nasıl yansıdığını açıkladığı anı kitabıdır.

Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln- Doris Kearns Goodwin

Team of Rivals: The Political Genius of Abraham LincolnABD'nin en ünlü başkanlarından olan Abraham Lincoln'ün beklenmedik başkanlığı ve sonrasında eski düşmanlarından oluşan bakanlık kabinesine karşı verdiği adalet savaşını anlatan, politik bir kitaptır.

The Inner Game of Tennis- Timothy Gallwey (Tenisin İç Oyunu)

Büyük bir tennis hayranı olan Bill Gates'in en sevdiği kitaplar arasında yer alan bu kitap, tennis sporu dışında hayatın pek çok alanında performansınızı doruğa çıkarmanın ipuçlarını içeriyor.

Mendeleyev's Dream: The Quest for the Elements- Paul Strathern (Mendeleyev’in Rüyası: Elemenlerin Arayışı)

Kimya alanındaki en büyük buluşlardan birisi olan Periyodik Tabloyu bulan Dmitri Mendeleyev'in bu tablo fikrini rüyasında görmesini konu alan kitap, antik felsefelerden tutun da orta çağ simyasına kadar pek çok konuya değiniyor ve tarihsel gerçeklerle destekleniyor.

Bill Gates kitapların muhteşem hikayeler anlattığını ve hikayelerden bağımsız olarak her okuyuşuna kendisine bir şeyler kattığını da belirtiyor. Söylediğine göre bu kitaplar, kişiliğinin oturmasında büyük rol oynamış.

Bill Gates'in en sevdiği kitapları için paylaşmış olduğu video

Kaynak : https://www.gatesnotes.com/About-Bill-Gates/Holiday-Books-2022
21
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
2
1
0