Bill Gates: Yeni Şirket Kuranlar İlk Yıllarda Tatil Yapmamalı

34
7
2
1
1
Microsoft'un kurucusu teknoloji milyarderi Bill Gates, yeni şirket kuranların ilk yıllarında bazı fedakarlıklar yapmaları gerektiğini söyledi. Bir dönemler hafta sonlarına ve tatillere inanmadığını belirten iş insanı, en büyük hatasının ise Android'i kurmamak olduğunu düşünüyor.

Çok çalışarak ve elindeki kaynakları doğru kullanarak 'Amerikan Rüyası'nı gerçeğe dönüştüren teknoloji milyarderi Bill Gates, aslında her zaman şu an olduğu kadar zengin değildi. Varlıklı bir ailenin çocuğu olmasına rağmen bir kenara çekilmek yerine kendi şirketini kurmayı kafasına koyan ünlü iş insanı, günümüzde dünyanın en zengin isimleri arasında yerini alıyor. Kurduğu şirket ise teknolojiye yön veren birkaç markadan biri olan Microsoft olarak biliniyor.

Bill Gates, tüm bunları başarmak için hafta sonları dahil her gün çalıştı ve şirketin ilk yıllarında hiç tatil yapmadı. Geçen hafta diğer ünlü iş insanlarının da katıldığı bir etkinlikte Eventbrite kurucu ortağı ve CEO'su Julia Hartz ile bir şirket kurma konusunda sohbet eden teknoloji milyarderi, tüm bunları bir şirket kurarken yapılması gereken fedakarlıklardan yalnızca birkaçı olarak görüyor.

'Hafta sonlarına inanmadığım doğru, tatillere inanmadım'

Bill Gates

20'li yaşlarındaki çalışma ahlakı hakkında konuşan Bill Gates, bir dönemler hafta sonlarına ve tatillere inanmadığını söylüyor. 30'larına geldiğinde biraz rahatladığını ancak önceki fedakarlıklarının hâlâ onunla birlikte olduğunu söyleyen Microsoft kurucusu, bir şirket kurarken yapılması gereken fedakarlıklar konusunda "İlk yıllarda çok büyük fedakarlıklar yapılması gerektiği konusunda oldukça sert bir görüşüm var" diyor.

Günümüzde bazı kişiler gereğinden fazla, sınırlarını aşan sürelerde çalışarak başarı elde edebileceğini düşünüyor. Bu noktada Gates, insanların aşırı sıkı çalışma fikrine kendini kaptırabildiğinin, bu sebeple bunu herkes için tavsiye etmediğinin de altını çiziyor.

Julia Hartz ile olan sohbetinde yaptığı en büyük hatadan da bahseden Gates, en büyük hatasının Android'i kurmamak olduğunu söyledi. Ünlü iş insanı, Apple'ın iOS işletim sistemine bir rakip çıkarmamanın tam 400 milyar dolarlık bir hata olduğunu belirtti.

Bill Gates, şu anda dünyanın en zengin ikinci kişisi konumunda bulunuyor. Bugün, 1975'te kurduğu Microsoft'un %1'ine sahip olan Gates'in kişisel serveti yaklaşık 107 milyar dolar değerinde.

Kaynak : https://www.inc.com/business-insider/bill-gates-work-ethic-vacations-startup-life.html
34
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
34
7
2
1
1