Bir Şirket, 99 Dolara DNA’nızı Ay’a Gönderiyor

28
8
2
0
0
Ay’ın yörüngesine kişisel bir seyahat gerçekleştirmek milyonlarca dolara mal oluyor. Yeni bir girişim ise sadece 99 dolara Ay’a izinizi bırakmanızı sağlıyor.

Ay’a imzanızı bırakmak ve kısmen de olsa gezegenimizin uydusuna gitmek için çok küçük bir meblağ ödemek yeterli olabilir, özellikle de Ay’a gitmek için harcayabileceğiniz 35 milyon dolarınız yoksa. LifeShip adlı şirket, bu hizmeti 99 dolara sunduğunu söylüyor.

LifeShip kurucusu Ben Haldeman, girişimin fikrinin DNA örneklerini Ay’a göndermek olduğunu söylüyor. Tükürüğünüzden alınan DNA örnekleri sayesinde hem bir kısmınızı uzaya göndermiş oluyorsunuz hem de Dünya yaşanamayacak hale gelse bile insanlığın izi kalmış oluyor. 

tükürük örneği alma

Kickstarter’da yatırım toplayacak olan girişim, başarılı olması durumunda 99 dolar veren kişilere tükürük örneklerini gönderebilecekleri kitleri gönderecek. Daha sonra firma bu salya/tükürük karışımından DNA örneklerini ayıracak. Bu materyal ayrıca yapay kehribar adı verilen bir yapının içinde saklanarak Ay’a gönderilecek. 

Teknik olarak DNA’ların Ay’da sonsuza kadar yaşayacağı iddia ediliyor ancak tabii ki bu iddia biraz abartılı. LifeShip projesinin başındaki isim bile DNA örneklerinin ne kadar kalacağı konusunda kararsız. 

Halderman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada gönderilecek DNA örneği için “Ay’da milyonlarca yıl kalacağını garanti edemeyiz ama uzun süre orada olacaktır.” dedi. Ayrıca bu projenin hayatı gelecek için saklamak ve aynı zamanda da uzaya gönderilen DNA’lara gelecekte ne olacağını görmek için önemli olduğunu söyledi. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/send-your-dna-moon
28
8
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
8
2
0
0