Twitter Rakibi 'Merkeziyetsiz' Sosyal Medya Platformu Bluesky, Android İçin de Yayınlandı (İndirseniz de Kullanamazsınız)

14
3
2
1
0
Jack Dorsey'in Twitter rakibi platformu Bluesky, iOS'un ardından Android için de yayınlandı. Twitter'a oldukça benzer bir deneyim sunan platforma şimdilik sadece davetiye ile kaydolunabiliyor.

Twitter kurucusu Jack Dorsey, bundan aylar önce Twitter'dan ayrılmış ve çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmeye karar vermişti. Bu bağlamda; "Bluesky" isimli yeni bir platform üzerinde çalışmaya başlayan Dorsey, bugün Twitter rakibi platformunu Android için resmen yayınladı. Uygulama, şubat ayının sonunda iOS için de yayınlanmıştı.

Bluesky'ı tanımlamak gerekirse; platformun Twitter'ın basitleştirilmiş bir sürümü olduğunu söylemek mümkün. Kullanıcılar, Bluesky'da paylaşılan gönderileri beğenip, alıntılayabilecekler. Ayrıca diğer kullanıcıların paylaşımlarına yorum yapılabilecek. Evet, bu noktada alışık olduğumuz bir sosyal medya deneyimi ile karşılaştığımızı söyleyebiliriz.

Bluesky, merkeziyetsiz bir platform

Bluesky

Twitter'ın yeni rakibi Bluesky'ın sahip olduğu en önemli özellik, merkeziyetsiz bir yapıya sahip olması. Bu durum, uzun vadede Bluesky'ın Twitter'ın önüne geçmesine neden olabilir. Zira Bluesky, manipüle edilemez bir platform olmayı hedefliyor.

İndirseniz de kullanamayacaksınız!

Dileyen tüm iPhone sahipleri, App Store kullanarak Blusky'ı indirebilirler. Ancak iş kullanmaya geldiğinde durum değişiyor. Öyle ki geliştirici ekip, şu an için bir davetiye programı oluşturmuş durumda. Uygulamayı indirip davetiye kodu almak için başvuru yapan kullanıcılar ancak bu başvurunun kabul edilmesi halinde Bluesky'ı kullanmaya başlayabilirler.

Eğer siz de Bluesky kullanmak için başvuru yapmak isterseniz, aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:

14
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
1
0