Chevrolet, Yeni C8 Corvette'i Tanıttı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

26
3
2
1
1
Chevrolet, üzerini kaplayarak ABD sokaklarında gezdirdiği 2020 model C8 Corvette'i tanıttı. Araç, güçlü motoru ve etkileyici iç tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Otomobil sektöründe modası hiç geçmeyen otomobiller var. Bunlardan bir tanesi Corvette. Hem sesi hem de performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu otomobil, her versiyonuyla kendine hayran bırakıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde C8 Corvette'in kaplanmış bir halini sizlere göstermiştik. ABD yollarında ortaya çıkan otomobille ilgili şirket, bir internet sitesi hazırlamış ancak ser verip sır vermemişti. Bu otomobil şimdi, resmi olarak tanıtıldı.

Karşınızda 2020 model C8 Corvette:

corvette

Bu canavar, C7 Corvette'e güç veren LT1'den türetilen 6.2 litrelik V8 motordan güç alıyor. Şirket, geliştirdiği motorun ismini LT2 olarak değiştirdi ve bundan sonra C8 Corvette'lerde bu motor kullanılacak. Bu motor temel pakette 460 beygirlik güç üretebiliyor ancak isteğe bağlı Z51 performans paketi ile beygir gücü 490-495'e kadar yükseliyor. Yeni C8 Corvette; 3 saniyeden kısa bir süre içerisinde 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Şirket, aracın maksimum hızını ise ne yazık ki açıklamadı.

Aracın iç tasarımı da adeta "Ben buradayım!" diye bağırıyor. Şıklık ve konfora önem verilerek tasarlanan C8 Corvette'in iç tasarımı, etkileyici bir gösterge paneli ve bir multimedya ekranına sahip. Koltukların tam ortasında yer alanan düğmelerse, otomobile farklı bir hava katmış durumda. İşte C8 Corvette'in iç tasarımı;

chevrolet

Teknolojinin tüm imkanlarından faydalanan şirket, otomobilin son teknolojik özelliklere sahip olmasını da sağlamış durumda. 2020 C8 Corvette sahip olduğu teknolojiler sayesinde hızı, maksimum güvenlikle birlikte sunuyor. Öyle ki aracın elektronik sistemli direksiyonu, yüksek hızda viraja girildiği zaman yardımcı olabiliyor. Önceki dört sürüş moduna ek olarak 2 sürüş modunun daha eklendiği C8 Corvette, otomobil tüm ayarlarının özelleştirilebilmesine imkan veren bir modu içerisinde barındırıyor. Ayrıca bu süper otomobil, uzaktan güncelleştirme işlemlerinin de yapılabilmesi için, Tesla'da bulunan sisteme benzer bir sisteme sahip. Bu sayede General Motors tarafından yapılacak yazılım güncelleştirme işlemleri, C8 Corvette'lere kablosuz olarak yüklenebilecek. 

c8 corvette

Tüm bu özellikleriyle birlikte 2020 model Corvette'ler, 60 bin dolar (yaklaşık 350 bin TL) seviyelerinde satışa sunulacak. Araç, ilerleyen dönemlerde bayilerdeki yerini alacak.

  • Not: 60 bin dolar, General Motors'un ABD için planladığı ücrettir. Bu otomobilin Türkiye'de satılması halinde fiyat değişiklikleri olabilir.
Kaynak : https://www.motor1.com/news/360672/c8-corvette-2020-chevy-debut/
26
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
3
2
1
1