Çiftlik Bank Davasında Yeni Gelişme: Tosuncuk Dosyasına Gizlilik Kararı Verildi

89
40
5
4
3
Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği Çiftlik Bank davasında yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın dosyası için gizlilik kararı verdi.

Türkiye son birkaç gündür, geçtiğimiz yılların bir numaralı gündem maddesi olan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ı konuşuyor. Çiftlik Bank isimli dolandırıcılık oluşumunun başında olan ve vatandaştan topladığı paralar ile kayıplara karışan Aydın, geçtiğimiz günlerde aldığı ani bir kararla Türk yargısına teslim olacağını açıkladı. Bu açıklamadan yalnızca saatler sonra Brezilya'daki Türk Konsolosluğu'na teslim olan Aydın, bunun üzerine Türkiye'ye getirildi

Mehmet Aydın'ın soruşturma süreci devam ederken konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, Mehmet Aydın'ın dosyasıyla ilgili gizlilik kararı aldı. Milyonlarca vatandaşı doğrudan ya da dolaylı yoldan ilgilendiren bir soruşturma süreci için neden böyle bir karar alındığı ise henüz bilinmiyor.

Mehmet Aydın'a 60 sayfa dolusu soru sorulacak

Mehmet Aydın

Edinilen bilgilere göre kolluk kuvvetleri, Aydın'ın ifadesini alırken sormak üzere, tam 60 sayfa dolusu soru hazırladılar. Aydın'ın bu sorulara vereceği cevapların, Çiftlik Bank dolandırıcılığının nasıl gerçekleştirildiğini açığa çıkaracağı düşünülüyor. Öte yandan, Mehmet Aydın'ın teslim olurken yanında getirdiği 300 sayfa evrak da bu soruşturmaya katkı sağlayacakmış.

Konuyla ilgili bilgiler edindiğini ve Aydın'ın ön görüşme ifadesine ulaştığını açıklayan TRT Haber, Aydın'ın Türkiye'ye gelirken getirdiği evraklar arasında alacaklılarının da bir listesi olduğunu açıkladı. TRT Haber'in iddiasına göre Mehmet Aydın, borçlarının büyük bir bölümünü zaten ödemiş ve geri kalanını da ödemeye hazırmış. Ancak buradaki sorun, alacaklı olduğu kişilerin ödememe yapmamasıymış. Bakalım önümüzdeki günler, Çiftlik Bank davasıyla ilgili hangi gerçekleri ortaya çıkaracak...

Kaynak : https://www.trthaber.com/haber/gundem/mehmet-aydin-dosyasina-gizlilik-karari-593576.html
89
40
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
89
40
5
4
3