Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uber Hakkında Açıklama: Bizde Öyle Bir Şey Yok

193
17
4
4
0
Uber tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Uber, ülkemize geldiği günden bu yana tartışma konusu oldu. Taksiciler ile Uber arasında yaşanan gerginlikler, toplumda dönen tartışmalar ve bir dönem alınan yasaklama kararının ardından Cumhurbaşkanı, Uber yetkililerini üzecek bir açıklama yaptı.

Uber, XL hizmetini Türkiye’den çektiğini ancak ülkemizdeki faaliyetlerini sürdürmeyi istediğini açıklamıştı. Esnaf ve zanaatkarlar ile iftar gerçekleştiren Cumhurbaşkanı, "Bizim literatürümüzde Uber diye bir şey yoktur. Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir.

Sizler hangi yasaya göre böyle bir şey çıkardınız, döküldünüz sokaklara Uber de Uber diyorsunuz? Bunun için de Uber taksiciler kuruluşunun şahsına ben randevu vermedim, hala da vermiyorum. Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir." dedi.

Ülkemizde sık sık sorunlar yaşayan Uber’in ülkemizdeki geleceği belirsizliğini koruyor. Firmanın akıbetinin ne olacağına dair kesin bir bilgi olmasa da mevcut durum firmanın aleyhine görünüyor.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/351425/turkiye-uber-aciklama/
193
17
4
4
0
Emoji İle Tepki Ver
193
17
4
4
0