Uber'in Rakibi Lyft, Araçlarına Yolcu İçin 'Acil Durum Düğmesi' Ekliyor

16
2
2
1
0
Ulaşım ağı şirketi Lyft, yolcu güvenliğini ön plana koyuyor.

Ülkemizde de hizmet veren ve zaman zaman bazı kesim taksicilerin zorbalığına uğrayan Uber, yolcu güvenliğini en üst düzeyde tutmak için geçtiğimiz yıl içerisinde yolcuların kullanabileceği 'Acil Durum Düğmesi'ni araçlarına yerleştirmişti. Şimdi ise Uber'in en büyük rakibi Lyft, aynı işlevi sağlayan düğmeyi kendi araçlarına entegre ediyor.

Geçtiğimiz Sonbahar içerisinde sürücülerin acil durumlarda kullanabilmesi için sürücülerine özel uygulamasına 'Acil Durum Düğmesi'ni ekleyen Lyft, yolculara yönelik bir adım atmamıştı. Sorun yaşayan yolcular ya 911'i ya da Lyft'in 7/24 açık olan yardım hattını kendi telefonları aracılığıyla aramak zorunda kalıyorlardı.

Bunların yanında kendisini geliştiren Lyft, mobil uygulamasında görünen ve yolcuyu almaya gelen sürücü plakalarını artık daha büyük ve anlaşılır biçimde gösteriyor. Aynı zamanda sürüşü biten kullanıcılar için getirilen zorunlu geri bildirim sistemi ile müşterinin yolculuktan aldığı verim ölçülüyor, buna uygun olarak sürücü veya şirket tarafında yapılması gerekenler ortaya konuluyor.

Kaynak : https://mashable.com/article/lyft-911-button-emergency-tools-ride-sharing/
16
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
2
1
0