Yapımı 7 Yıl Süren Oyun Cyberpunk 2077 Hakkında 10 Önemli Detay

148
6
5
3
2
Tüm zamanların belki de en çok beklenen oyunlarından Cyberpunk 2077, bu sene E3’ün gözdesi oldu. Çıkış tarihi kesinleşen oyun için pek çok sürprizle birlikte duyurular yapıldı. Cyberpunk'ın en önemli detaylarını sizler için derledik.

Cyberpunk 2077, 2012 yılında ilk duyurulduğu zaman büyük ilgi görmüştü. 7 yıllık geliştirme sürecinin ardından nihayet elimizde oyunla ilgili bazı önemli bilgiler var. Oyun, The Witcher serisinden tanıdığımız ve gönüllerimizde taht kuran, CD Projekt’e bağlı CD Projekt RED stüdyosu tarafından geliştirildi. E3 2019'da yapıma dair öğrendiklerimizi bir başlık altında topladık.

Oyunun türü ne olacak?

Cyberpunk 2077, her ne kadar birinci tekil şahıs öğeleri içerse de, aslında bir rol yapma oyunu (RPG) olacak. The Witcher serisiyle ne kadar iyi rol yapma oyunları yapabildiğini gösteren CD Projekt RED, bu geleneğini Cyberpunk 2077 ile devam ettirmeyi hedefliyor.

  • Cevap: FPS-RPG.

Cyberpunk 2077 ne zaman oyanabilir olacak?

E3 2019’da, Microsoft’un yaptığı konferansta yayınlanan fragmanla birlikte oyun bir çıkış tarihine kavuştu. Oyun şu anda Steam gibi servisler üzerinden sipariş edilebiliyor.

  • Cevap: 16 Nisan 2020'de oynayabileceğiz.

Oyun içi satın alma özellikleri bulunacak mı?

“Microtransaction” sistemi, oyun içindeki sanal ürünleri, gerçek paralarla satın alma üzerine kurulu bir gelir modeli. Son yıllarda özellikle para kazanma odaklı oyunlarda sıkça karşılaşılan bu sistemin, oyunda olmayacağı açıklandı. Hatta yapımcılar, “Microtransaction” modeliyle dalga geçer nitelikte bir görsel yayınlamışlardı. Kendi kendilerine yaptıkları bir röportajı konu alan görselde, 4. soru “Microtransaction” üzerine.

  • Cevap: Oyun içi satın alma yok.

Oyundaki yaş sınırı nedir?

Oyunda kullanılan dil, oyundaki çıplaklık seviyesi, NPC’lerle etkileşime geçebileceğiniz yollar düşünülünce 18 yaş sınırı ibaresini görüyor gibiyiz. The Witcher serisindeki yaş sınırlaması, Cyberpunk 2077’de de kendisine yer bulacak.

  • Cevap: Hangi seviyede olacağı kesin değil, ancak yaş sınırı bulunacak.

Çok oyunculu seçenek var mı?

Bu konu biraz karışık. E3 2018’de oyunun çıkışını çok oyunculu bir şekilde yapmayacağı açıklanmıştı. Ancak sonrasında CD Projekt RED, çok oyuncu odaklı bir stüdyo olan Digital Scapes’le anlaştı ve stüdyoyu oyunun gelişim sürecine dahil etti. Digital Scapes’in çok oyunculu bir mod üzerinde çalışıp çalışmadığı kesin olarak bilinmiyor. Fakat oyun çıkışını yaptıktan sonra çok oyunculu sistemin oyuna eklenebileceği de söylendi. O yüzden henüz bu konuda kesin bir cevap yok.

  • Cevap: Net değil, büyük ihtimalle çok oyunculu sistemi sonradan göreceğiz.

Diyalog ekranı nasıl görünecek?

Cyberpunk 2077, alıştığımız diyalog ekranında büyük bir yeniliğe giderek, rol yapma oyunlarından aşina olduğumuz sistemi oldukça değiştirecek. Normalde karşımıza bir diyalog ekranı çıktığında oyun durur ve bizim bir karar vermemizi bekler. Bir diyalog sırasında etrafı gezemez, çevremizdeki objelerle etkileşime giremeyiz. Ancak gösterildiği kadarıyla Cyberpunk 2077’nin diyalog ekranları, bildiklerimize göre çok daha dinamik ve gerçekçi duracak.

Bir diyalog sırasında çevreyle rahatlıkla etkileşime geçebileceğiz. Kamerayı konuştuğumuz karakterden başka bir yere çektiğimiz zaman seçenekler ekrandan silinecek ve kamerayı tekrar konuştuğumuz karakterin üstüne getirdiğimiz zaman, o konuşmanın seçenekleri yeniden ekranda sıralanacak.

  • Cevap: Yeni nesil, daha insansı diyaloglar göreceğiz.

Şehir haritaları nasıl olacak?

Öncelikle şehrimizin ismi Night City. San Francisco ile Los Angeles arasında bulunan kurgusal bir şehir. Şehir, 6 bölgeden oluşuyor ve bu 6 bölge arasında yükleme ekranları olmayacak. Witcher’dan alışık olduğumuz yaşayan şehir kavramı bu oyunda da devam edecek. Ama iki oyunun arasındaki zaman farkından dolayı, Night City çok daha kalabalık ve etkileşime geçebileceğimiz olaylar açısından çok daha zengin olacak.

  • Cevap: Liberty City geride kaldı gülüm.

Çevre ile etkileşimimiz ne durumda olacak?

Çevre etkileşimi, bir rol yapma oyununun yapı taşlarındandır. Çevreyle etkileşimimiz ne kadar fazla olursa, kendimizi oyunun içinde hissetme şansımız o kadar artar. Oyundaki çevre etkileşimi seviyesine örnek vermek gerekirse, yerlerde bulduğumuz ürün broşürlerini alarak, o ürünleri satın alabileceğimiz marketlerin yerlerini öğrenebileceğiz. Başka bir örnek olarak, bir savaş sırasında, araba taşıyan bir asansörü patlatarak, arabanın yere düşmesini sağlayıp, sonrasında o arabayı siper olarak kullanabileceğiz.

  • Cevap: Sanal gerçekliğin bir adım öncesi...

Yeteneklerimiz ne seviyede gelişecek?

Oyunda Cyberware adı verilen, insanların vücutlarının sınırlarını artırmak için kullanabildiği bir teknoloji olacak. Bu teknolojiyi kullanarak, rol yapma oyunlarından aşina olduğumuz yetenek ağacımızı genişletebileceğiz. Bu teknolojiler, objelere yakınlaştırma yaparak düşmanlarımızın zayıf noktalarını analiz etmemize olanak tanıyabilecek ya da sekebilen mermiler atmamızı sağlayarak, köşe konumlarda bize avantaj sağlayacak. CD Projekt RED kendi kalitesini devam ettirirse, oldukça çeşitli bir yetenek ağacımız olacağını söylemek yanlış olmaz.

  • Cevap: Yetenekler oyuncuya göre şekillenecek.

... ve asıl bomba: Keanu Reeves'in oyundaki rolü ne olacak?

E3 2019’un belki de en büyük haberi bu oldu. Dünya üzerinde sevmeyeni neredeyse bulunmayan, yaptığı her hareketle insanları kendine hayran bırakmayı başaran başarılı aktör Keanu Reeves, Johnny Silverhand karakterini canlandıracak. Oyunun dizayn ekibinden Pawel Sasko, Johnny Silverhand karakterinin, oyunun baş karakteri olan V’nin kafasına takılı bir çipin içinde yüklü olduğunu, bu sebeple de aslında karakterin dijital bir hayalet olduğunu söyledi. Aslında bu oldukça iyi bir haber. Çünkü bu sayede oyunun herhangi bir noktasında, Johnny Silverhand önümüzde belirip bizimle sohbet etmeye başlayabilir. Biz de bu sayede Keanu Reeves’i oyunda sık sık görebiliriz.

  • Cevap: Kesinlikle bir John Wick değil, ondan hallice bir "cyborg" ya da yaşlı, alternatif evrende beliren bir Neo. Kısaca Keanu!

Bonus: Türkçe dil desteği!

E3 2019’da bizleri sevindirecek bir haber daha geldi. Oyunda Türkçe altyazı desteği olacak. Böylelikle oyunu daha keyifli bir şekilde oynayabileceğiz.

Merak edenler olursa, oyunun geçtiğimiz sene yayınlanan 48 dakikalık oynanış videosuna göz atabilirler.

148
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
148
6
5
3
2