Piyasaya Çıktığında Dengeleri Değiştirecek 7 Akıllı Telefon

86
27
11
6
3
Akıllı telefon sektörü, her geçen gün yeni teknolojilerle daha da genişliyor ve teknolojiye adeta yön vermeye devam ediyor. 2019; iPhone 11, Samsung Galaxy Note 10, OnePlus 7T gibi birçok güçlü cihazın çıkışına şahit olduğumuz bir yıl olsa da macera henüz bitmiş değil. Gelin 2019'un sonunda ve 2020'de çıkacak akıllı telefonlara birlikte göz atalım.

İçinde bulunduğumuz 2019 yılı, akıllı telefon sektörü için oldukça verimli bir yıl olarak geçiyor. Yılın başlarında Samsung'un Galaxy S10 lansmanı sonrası OnePlus'ın performans canavarı OnePlus 7T'yi açıklaması, yine Samsung'un yeniliklerle donattığı Note10 ailesini tanıtması sonrasında Apple'ın kamerada çığır açan iPhone 11'i piyasaya sürmesi akılda kalan anlar oldu.

Xiaomi'nin tüm yüzeyleri ekrandan oluşan yeni konsept cihazı Mi Mix Alpha'yı tanıtmasının yanı sıra Google servislerinden mahrum piyasaya sürülen Huawei Mate 30 Pro da diğer dikkat çeken cihazlardı. Tüm bunlardan sonra ne gelebilir diyorsanız bir kere daha düşünmenize neden olacak bir listeyle karşınızdayız. Vakit kaybetmeden gelin piyasaya sürüldüğünde dengeleri değiştirecek akıllı telefonlara yakından bakalım.

1. Google Pixel 4 (15 Ekim 2019)

Google Pixel 4

Hakkında sayısız söylentinin ortada dolandığı Google Pixel 4, nihayet 15 Ekim günü tanıtılacak. YouTube üzerinden bir canlı yayın hatırlatıcısı oluşturan Google, lansmanı bu platform üzerinden canlı yayınlayacak. 

Arka kısmında 2 kamera bulunduracak Pixel 4, Project Soli radar teknolojisiyle gelişmiş yüz ve hareket tanıma özelliklerini kullanıcılara sunacak. Çentiksiz ve çerçeveli bir tasarımla gelecek olan cihazın tüm özelliklerini 15 Ekim saat 17.00'dan itibaren sizlerle paylaşıyor olacağız.

2. Huawei Mate X (2019'un sonları)

Huawei Mate X

Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi'nde karşımıza çıkan Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X, Samsung'un katlanabilir telefonunun ilk çıkışında yaşanan sorunlardan sonra ertelenmiş ancak net bir tarih açıklanmamıştı. Şirketten gelen son bilgilere göre Mate X,2019 bitmeden piyasaya sürülecek. 

Açıldığında 8 inçlik bir ekrana sahip olan cihazda dörtlü kamera modülü yer alacak. 5G'nin de kullanıcılara sunulacağı telefonda Google servisleri konusu karmaşa yaratsa da cihazın yaşanan olaylardan önce geliştirilmiş olması sebebiyle Mate X Google servisleriyle birlikte gelecek. Cihazın planlanan yurt dışı satış fiyatının 2.200 euro olması, Huawei'nin satışlarını zorlaştıracak etmenlerden biri olacak gibi görünüyor.

3. Motorola Razr (2019'un sonları)

Motorola Razr

Geçmişte ürettiği kapaklı akıllı telefonlarla hâlâ akıllarımızda olan Motorola, bilindiği gibi akıllı telefonlara ayak uydurmada diğer şirketlerin gerisinde kalmıştı ancak teknoloji devinin yeni planları, güçlü bir geri dönüşe işaret ediyor. Katlanabilir telefon konusunu rakiplerinden farklı bir şekilde ele alan Motorola, Razr isimli cihazında dikey katlamayı tercih edecek. 

Samsung'un katlanabilir telefonuyla ne kadar başarı yakaladığı düşünüldüğünde Huawei ve Motorola'nın bu girişimlerinin ses getirip getirmeyeceği hakkında bazı çıkarımlar yapılabilir ancak en doğru yaklaşım cihazın çıkışını beklemek olacak. Şirketten gelen son bilgilere göre 2019 bitmeden piyasaya sürülecek cihaz, yurt dışında yaklaşık 1.500 dolara satılacak.

4. Microsoft Surface Duo (2020'nin yaz ayları)

Microsoft Surface Duo

Microsoft'un geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte duyurduğu katlanabilir cihazı Microsoft Surface Duo, çıktığında piyasada yankı uyandıracak cihazlardan biri olacak. Her ne kadar Microsot, Surface Duo'yu "telefon" olarak nitelendirenlere kızsa da cihazın Android işletim sistemine sahip olması ve akıllı telefonların yaptığı işleri yapması, onu bir akıllı telefon yapıyor.

5,6 inçlik iki ekrana sahip olan Surface Duo, 360 derece dönebilen ekranlarıyla birçok farklı açıdan kullanım kolaylığı sunacak. Snapdragon 855'ten güç alacak cihaz, 5G desteğiyle birlikte gelecek. Şirketin açıklamalarına göre net bir tarih ortaya çıkmasa da Surface Duo, 2020'nin yaz aylarında piyasaya sürülecek.

5. iPhone 12 (2020'nin sonbahar dönemi)

iPhone 12

Apple, bu sene piyasaya sürdüğü iPhone 11 serisiyle kamera anlamında çığır açsa da birçok otoriteye göre firma yeni cihazla beklentileri karşılamadı. iPhone 11'de daha çok yenilik bekleyen kullanıcıların ümitleri, bir sonraki iPhone serisi olacak iPhone 12'ye kaldı. Görünen o ki Apple, bu cihazla beklentileri fazlasıyla karşılayacak.

Apple analisti Kuo'ya göre 5G desteğiyle gelecek olan iPhone 12, tasarım anlamında da yenilerek gelecek. Çentiksiz bir ekrana sahip olacak iPhone 12, TrueDepth kamera sistemi sensörlerini üstteki ince çerçevede barındıracak. iPhone 12 için belli bir tarih açıklanmasa da Apple'ın geleneksel olarak telefonlarını eylül ayında tanıttığını düşününce 2020'nin sonbahar döneminin uygun bir dönem olduğunu söyleyebiliriz.

6. Essential Project Gem (2020)

Essential Project Gem

Akıllı telefon sektöründe başı çeken firmalar kadar adını duymasak da Essential, yenilikçi çalışmalarla tabuları yıkacak gibi görünüyor. Farklı tasarımlar üzerinde yaptığı çalışmalarla bilenen şirket, ekran boyutları alışılmışın dışında olan Project Gem isimli cihazını önümüzdeki sene piyasaya sürecek.

Android'in özel bir sürümüyle gelecek olan Essential Project Gem, Samsung'un yeni cihazlarında olduğu gibi ekran içi kameraya sahip olacak. Arka panelinde büyük lensli bir kamera ve parmak izi sensörü bulunduracak olan cihaz için ne yazık ki net bir tarih yok.

7. Samsung'un yeni katlanabilir telefonu (2020)

Galaxy Fold

İlk katlanabilir telefonu Galaxy Fold'la bazı sorunlar yaşasa da bunların üstesinden gelmeyi başaran Samsung, görünüşe göre başka bir katlanabilir telefon için çalışmalara başladı bile. Bloomberg'e göre Güney Koreli teknoloji devi, Motorola'nın Razr cihazına benzer, katlandığında kare şekli alan bir akıllı telefon piyasaya sürecek.

Motorola'nın aktif olmadığı pazarlarda bu eksikliği dolduracak olan Samsung'un yeni cihazının ekranı, açıldığında 6,7 inç boyutuna ulaşacak. Galaxy Fold'dan dersler çıkaran şirketin yeni katlanabilir cihazla güven tazelemesi bekleniyor.

Henüz piyasaya çıkmamış ancak çıktığında dengeleri değiştirebilecek potansiyele sahip 7 cihazı sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Siz de listedeki cihazlar hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https-www-tomsguide-com-news-the-most-anticipated-phones-of-2019-and-beyond
86
27
11
6
3
Emoji İle Tepki Ver
86
27
11
6
3