Doğuş Otomotiv’den Son Dakika Volkswagen Açıklaması

37
10
5
5
4
Doğuş Otomotiv, Volkswagen markasının Türkiye distribütörlüğünü sona ereceği yönündeki haberleri yalanladı. Konuyla ilgili açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda bildirildi.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, yeni fabrikasını açmak için ihtimalleri değerlendirmeye devam ediyor. Alman basınına göre firma, son olarak Türkiye ve Bulgaristan arasında kalmış durumda ancak Türkiye’ye daha sıcak bakıyor. 

Son dönemde ortaya atılan bir iddiaya göre Volkswagen, Türkiye’ye gelmesi durumunda ülkemizdeki satış ve servis faaliyetlerini de kendi üzerine alacak. Volkswagen’in ülkemizdeki distribütörü olan Doğuş Otomotiv, bu iddialara cevap verdi. 

"Haberler asılsız"

volkswagen

Şirket'in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, "Çeşitli basın yayın organlarında ve ortamlarda, Volkswagen'in yatırım için Türkiye'yi tercih ettiği, distribütörlük faaliyetlerini yürütmekte olan şirketimizle distribütörlük ilişkisini sonlandıracağına ilişkin haberler yer almaktadır. 

Volkswagen grubunun, Türkiye'de yatırım yapmasını hem ülkemiz hem de otomotiv sektörümüz adına çok yararlı, sevindirici ve gurur verici bir durum bulmakla birlikte yatırım kararı Volkswagen yönetimine ait olup, henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Şirketimizin, 25 yıldır devam eden Türkiye distribütörlüğünün sona ereceğine ilişkin haberler tamamen asılsız olup, VW markası ile mevcut sözleşmemiz süresizdir" şeklinde ifadeler yer aldı. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201909191040209514-dogus-otomotivden-volkswagen-aciklamasi/
37
10
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
37
10
5
5
4