Volkswagen'in Türkiye'de Açacağı Fabrikanın Yeri Kesinleşti

51
27
10
4
2
Türkiye'ye yatırım yapması beklenen Volkswagen'in ülkemizde açacağı fabrikanın yeri resmi ağızlardan söylendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fabrikanın Manisa'da açılacağını, hatta yöresinin bile belli olduğunu söyledi.

Hatırlayacak olursanız otomotiv endüstrisinin en büyük oyuncularından biri olan Volkswagen’in Türkiye’ye olan ilgisi son dönemde oldukça fazla artmıştı ve şirketin Türkiye’ye yatırım yapması bekleniyordu. Hatta bundan yaklaşık bir ay önce Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, herhangi bir otomobil üreticisinin ismini vermeden bir otomobil üreticisinin Manisa’ya yatırım yapacağını söylemişti.

Uluslararası mecralarda da dillendirilmeye başlanan bu konu sonunda resmi ağızdan biraz da olsa kesinlik kazandı. Bu kez Volkswagen konusunu ateşleyen bakan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan oldu. Pekcan, CNN Türk’te Ahmet Çelik tarafından sunulan Hafta Sonu programına katıldı.

volkswagen fabrika

Programda konuşan Pekcan, Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı yatırım konusuna olumlu bir şekilde yaklaştı ve fabrikanın kurulacağı yerin bile belli olduğunu söyledi ve Alman bakanlarının Türkiye lehine karar aldıklarını dile getirdi. Ruhsar Pekcan, kararın resmi olarak açıklanmasını sabırsızlıkla beklediğini de ekledi. Pekcan ayrıca fabrikanın Manisa iline kurulacağını, hatta kurulacağı yörenin bile belli olduğunu da belirtti. Çok fazla detay vermek istemeyen Pekcan bu konunun Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın çalışma alanı olduğunu söyledi.

Volkswagen’in Türkiye’yi seçmesinin arkasındaki sebepler kesin olmasa bile bir fikir olması için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201909151040173219-ticaret-bakani-pekcan-volkswagenin-fabrika-kuracagi-ili-acikladi/
51
27
10
4
2
Emoji İle Tepki Ver
51
27
10
4
2